Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.12
2013
Les JERC demanem al govern que actuï contra la violència masclista entre els joves

Durant en ple del Parlament del 4 de desembre, les JERC vam voler posar sobre la taula una realitat que ens preocupa i ens alarma. L’augment de la violència masclista estre el jovent.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya vam fer ahir una interpel·lació al Parlament de Catalunya sobre la violència masclista i les relacions abusives entre joves, de la mà de la diputada de les JERC, Marta Vilalta.

Les joventuts republicanes volem deixar clar que la violència masclista és una xacra social, una forma de terrorisme, que no entén d’edats. Hem alertat que durant l’últim any la violència masclista entre els joves ha augmentat, una de cada quatre noies admet patir control abusiu per la seva parella. Aquest fet no pot més que preocupar-nos i per aquest motiu, presentarem una moció pel proper ple per tal de que la Cambra catalana afronti el problema amb totes les eines que té a l’abast.

Diversos estudis demostren que els adolescents tenen dificultat per identificar les situacions de violència i abús i, en alguns casos, integren les agressions verbals, psicològiques i, fins i tot, sexuals com a pràctiques normalitzades en les relacions de parella. Una de les causes d’aquest fet és l’existència dels rols tradicionals de gènere, no podem oblidar que seguim vivint en una societat sexista que reforça els estereotips masclistes i les relacions violentes, fet que es reflexa en la publicitat i els continguts mediàtics especialment.

Per tot això, les JERC demanem al govern que faci front a aquesta problemàtica i posi totes les eines necessàries per tal de lluitar contra aquesta xacra social. En aquest sentit, el jovent independentista demanem que s’analitzi la situació a Catalunya, en prou feines tenim dades de la situació del principat; ens cal també avaluar les ja mesures implementades com el pla pilot de Cicle Superior d’Integració Social i Animació Sòcio-cultural, las centres educatius de Justícia Juvenil o el programa Estimar no fa mal. També, pensem que les polítiques públiques han d’anar centrades en la prevenció i la sensibilització del jovent i del seu entorn i cal garantir la resposta de l’administració quan es produeixi una situació de violència i abús.


 

marta-parlament.png marta-parlament.png