Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

30.06
2015
Les JERC denunciem l'entrada en vigor de la llei mordassa

Aquest dimecres 1 de juliol entra en vigor la nova llei de seguretat ciutadana, coneguda popularment com a Llei Mordassa, imposada per l’actual govern del PP de l’estat espanyol al Congrés dels Diputats davant de l’oposició frontal de la resta de forces polítiques. Més enllà d’aquestes, també han mostrat crítiques tant les Nacions Unides com també el Comissari de Drets Humans del Consell d’Europa.

 Així doncs, des de avui mateix, fets com gravar a la policia durant una actuació, o manifestar-se davant de les seus del Congrés o del Senat, fer reunions en espais públics sense comunicació prèvia o negar-se a dissoldre una protesta poden comportar penes i multes elevades de fins a 30.000 euros, dit d’una altra manera, són un atac flagrant als drets democràtics de les persones.

A més, aquesta llei també empara les devolucions en calent dels immigrants que intenten saltar les tanques a Ceuta i Melilla, fet que vulnera drets humans i que diferents autoritats europees i internacionals ja han criticat durament.

És intolerable que aquesta llei ataqui de manera directa diferents col·lectius o moviments socials que ja cansats d’intentar dialogar amb un govern que els dóna l’esquena, han passat a l’acció política directa, i per tant no sotmetent-se a les decisions judicials injustes com ara els desnonaments.

És per això que les Joventuts d’Esquerra Republicana manifestem la nostra total oposició a la Llei Mordassa, que l’únic que busca és eliminar la llibertat de reunió i de manifestació i eradicar el dret de la societat a poder sortir al carrer i protestar lliurement per reivindicar uns condicions socials dignes i a la vegada participar i decidir, des de fora de les institucions, quin model de societat és necessari.

Amb l’entrada en vigor d’aquesta llei queda clar que el PP segueix la seva dèria contra la democràcia i la llibertat d’expressió, intentant reprimir amb força a totes les persones que gosin alçar la veu contra les seves polítiques que generen misèria i desigualtat. Per tot això, les JERC seguirem lluitant i sortint al carrer per reclamar allò que creiem, lluitant contra el feixisme i avançant cap a un nou país que tingui i falqui una democràcia de debò.

Concentracions

30 de juny
Alcoi: 20h, plaça d’Espanya
Barcelona: 18h, Jardinets de Gràcia
Eivissa: 16h, vara del rei
València: 20h, Sant Agustí

1 de juliol
Alacant: 19h Plaça 25 de maig

cartell desobediencia2014 cartell desobediencia2014