Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.03
2016
Les JERC donem suport a les mobilitzacions contra el decret del 3+2

A principis de febrer de l'any passat, pocs mesos abans que el ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, plegués no es va estalviar de deixar el seu enèsim atac als estudiants i a l'educació pública en forma de Reial Decret. El conegut com a Decret del 3+2 (Reial Decret 42/2015) ja va generar la mobilització dels estudiants en contra de la política universitària del ministeri en aquell moment.

En aquest nou curs acadèmic, de nou, va rebrotar l'oposició al decret. En aquesta ocasió per demostrar clarament el desacord des del passat mes d'octubre passat la majoria d'universitats dels Països Catalans han celebrat referèndums organitzats pels estudiants en què es preguntava sobre la paralització de la normativa. Amb una considerable participació i amb una claríssima majoria els alumnes de les universitats catalanes han mostrat el seu suport a aturar l'aplicació del decret i a obrir un procés de debat amb la participació de tots els actors implicats per decidir, conjuntament, quin és la millor manera d'organitzar els estudis.

Ara, un cop els referèndums han arribat a la majoria del país, s'ha convocat una vaga per al proper dijous 3 de març per tal de fer valdre aquests resultats i pressionar perquè es faci cas a la decisió sobirana dels estudiants.

Com a joves independentistes pensem que el procés de desconnexió i el conseqüent procés constituent en què està immers el Principat de Catalunya és l'únic camí viable per aconseguir que es produeixi primer de tot la paralització del decret i, seguidament, el debat que els estudiants catalans han demanat clarament en els diferents referèndums. Alhora, la constitució de la República dels Països Catalans és l'única sortida que pot permetre la construcció d'un model educatiu públic, de qualitat, laic, no sexista i en català.

Des de les Joventuts d'Esquerra Republicana convoquem a la vaga convocada pel dijous 3 de març als institut i universitats d'arreu dels Països Catalans i a participar a les manifestacions convocades arreu del país.

Per l'educació pública, ni un pas enrere!


Manifestacions
Barcelona: Plaça de la Universitat 12h
Palma: Plaça del Tub 12h
València: Facultat de Geografia i Història 11.30h

Imatge de convocatòria a la vaga Imatge de convocatòria a la vaga

ARTICLES RELACIONATS