Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.01
2017
Les JERC donem suport a les treballadores i treballadors de RTVV

El judici de l’ERO de RTVV evidencia que el canvi real encara no ha arribat al País Valencià. Aquest dimecres s’ha fet a l'Audiència Nacional el judici per la nul·litat del tancament de la corporació de Canal 9.

Després d’any i mig de crida al diàleg i de propostes de viabilitat de  l’empresa impulsades pels treballadors i treballadores de RTVV i pels sindicats, aquest dimecres 9 de desembre s’ha celebrat el judici a l’Audiència Nacional, on el “govern del canvi” ha esgrimit els mateixos arguments del PP, que abans de les eleccions criticava.
La falta de diàleg amb el Comitè d’Empresa i els treballadors i treballadores, malgrat les constants mobilitzacions cada divendres 
davant el Palau de la Generalitat a València, s’afegeix al retard inassumible del retorn de les emissions de RTVV. Aquest fet aclaparador converteix el País Valencià en l’únic país europeu amb llengua pròpia sense mitjans de comunicació públics, una anomalía democrática que no ens podem permetre.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana, juntament amb Esquerra Republicana, sempre han mostrat el seu suport a la recuperació del servei públic i al respecte dels drets laborals, 'tant abans com després de les eleccions autonòmiques. Lamentem el canvi de postura de PSPV i Compromís que, després d’haver promès el retorn de RTVV i el respecte als drets laborals, avui a l’Audiència Nacional defensen un ERO fet en base a la reforma laboral del Partit Popular' diu Josep Barberà, president d’ERPV.

Alhora, volem posar l’alerta amb la maniobra del govern valencià, que arriba tard i malament i anticipa una possible successió d’empreses encoberta entre RTVV i la CVMC també denunciada davant els tribunals, que podria derivar amb la privatització del servei públic un cop torni a emetre.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana refermem la nostra total solidaritat amb els treballadors i treballadores de RTVV. Així mateix 
anunciem que  ens seguirem mobilitzant al costat d’aquesta causa i de totes les que, malauradament, el govern de Compromís i el PSPV deixen caure.

El portaveu nacional de les JERC i el senador de les JERC davant l'Audiencia Nacional a Madrid El portaveu nacional de les JERC i el senador de les JERC davant l'Audiencia Nacional a Madrid