Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.04
2017
Les JERC ens adherim a Esquerres per la Independència

En aquest moment transcendental i decisiu que vivim, les JERC ens adherim a Esquerres per la Independència i ens fem sota-signants del seu manifest, per contribuir a la construcció d’un futur de justícia social i de llibertat nacional a la República que volem.

 

"Els darrers anys, a les grans mobilitzacions impulsades arreu dels Països Catalans pels moviments populars en defensa del territori, en contra de la guerra i en favor de la pau, en la lluita pels drets socials i laborals, per un habitatge digne, pels serveis públics i el benestar de les persones, en defensa de la llengua i dels drets nacionals i d’una veritable democràcia participativa, s’han afegit les massives mobilitzacions, a Catalunya, pel Dret a Decidir i per la Independència, que permeten albirar profunds canvis en la consecució del nostres drets nacionals, així com profundes transformacions del model polític, social i econòmic català.

La voluntat del poble de Catalunya s’ha manifestat amb rotunditat el passat 9N, quan prop de dos milions i mig de ciutadans han desafiat l’Estat i mostrat pacíficament i democràtica la seva voluntat de decidir davant de tot tipus de pressions i amenaces del govern espanyol i del seus aparells coercitius.

La mobilització popular es troba amb la tossuda negativa de les institucions espanyoles (amb el suport de les oligarquies espanyola i catalana) a adequar la legalitat a la reivindicació d’autodeterminació. El govern espanyol prova d’impedir per tots els mitjans el conjunt de potencialitats emancipadores que el procés sobiranista de Catalunya conté en si mateix. En el seu excés, no ha dubtat a abusar tant del dret com de les seves institucions, forçant els tribunals a resoldre problemes que només tenen solució a través del diàleg polític.

Els que estan provant d’impedir el procés endegat pel poble català, i el debat d’aprofundiment democràtic i social que comporta tenen, en comú, el lligam a poders econòmics i financers espanyols i catalans. Són els seus agents els qui estan intentant aigualir-lo o fer-lo descarrilar a través d’insistents propostes de reformes, dilacions o terceres vies, amb l’únic objectiu de guanyar temps i d’intentar un nou pacte entre les elits en el poder que permeti mantenir, en el seu benefici, l’actual statu quo.

Per això, les organitzacions, entitats i persones a títol individual que vam posar en marxa la campanya de les Esquerres pel SíSí,  entenent que llibertat, democràcia i justícia social són els eixos que han d’estructurar la Catalunya Independent, hem decidit prosseguir la nostra acció comuna sota la denominació d’Esquerres per la Independència.

L’experiència d’Esquerres pel SíSí ha enfortit el nostre convenciment que el procés de qüestionament democràtic i la recerca d’alternatives endegat pel poble a Catalunya els darrers anys, comporta elements substancials de ruptura amb el règim sorgit de la transició i obre el camí a una República Catalana Independent que desenvolupi a bastament una democràcia de profund contingut econòmic, polític, cultural i social.

La independència i el debat sobre la constitució i la república catalana, són les eines per a la construcció d’un país governat per la majoria i al servei de la majoria, que posi punt i final al règim sotmès a una minoria adinerada i corrupta que només vetlla pels seus interessos. És a les nostres mans construir un país que garanteixi uns sistemes educatiu i de sanitat pública i de qualitat, el dret a l’habitatge, a les pensions públiques i a un lloc de treball digne. Un país que protegeixi el territori i que promogui la cultura i on no tinguin cabuda les discriminacions per qüestions de gènere, d’orientació sexual, d’origen o de qualsevol altra mena.

Esquerres per la Independència entén que tot això serà possible mantenint i augmentant la mobilització social davant les retallades i les polítiques de destrucció de l’estat del benestar que només deterioren les condicions de vida dels ciutadans impulsades pels governs català i espanyol, tot aplegant el màxim d’organitzacions, entitats i persones de l’esquerra social i política transformadora en aquesta aposta clara per la ruptura democràtica, per la República Catalana.

Al mateix temps, haurem de mobilitzar-nos per exigir que es convoquin, de forma immediata, eleccions constituents que obrin pas a la declaració d’independència i a la posada en marxa de les necessàries estructures d’estat, tot encetant un procés constituent que culmini en la República Catalana Independent.

La complicitat i sinergia de totes les esquerres del país en el procés constituent serà cabdal per construir el país que volem, el país de les persones.

Fem una crida, doncs, a tots els sectors, organitzacions i persones que vulguin contribuir a la construcció d’un futur de justícia social i de llibertat nacional a afegir-se a Esquerres per la Independència.

Esquerres per la Independència
Desembre, 2014"

Les JERC amb Esquerres per la Independència Les JERC amb Esquerres per la Independència