Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.12
2015
Les JERC estripem la Constitució espanyola

Aquest matí, les Joventuts d'Esquerra Republicana hem celebrat el nostre acte central de la campanya per les eleccions al Congrés dels Diputats a Sant Adrià del Besós. En l'acte, que coincidia amb el dia de la constitució espanyola, el jovent independentista hem volgut deixar clar que aquesta carta magna no ens representa: “cap de nosaltres va tenir la oportunitat de votar la constitució espanyola, però si que hem vist com se'ns prohibia votar escusant-se amb ella” ha afirmat el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral.

Durant l'acte, els diferents candidats de les JERC han arrenacat quatre articles de la constitució. El primer ha estat l'article 135 “afegit recentment amb un pacte entre PP i PSOE per afavorir els interessos de la Troika” sentenciava el candidat de les JERC a la demarcació de Lleida, Ramon Solé,  “mentre que no s'ha fet cap esforç per garantir la democràcia i el vot dels ciutadans de Catalunya”.

El segon article estripat ha estat el 159 que parla de la independència dels membres del Tribunal Consttucional, on Anna Chillida, candidata per la demarcació de Tarragona, ha denunciat la politització d'aquest Tribunal i ha afirmat que “no deixarem que cap tribunal nomenat a dit ens oprimeixi”. El següent article escollit ja estat el 8 en què la candidata per la demarcació de Girona, Susanna Pagès, denunciava: “l'Estat Espanyol es gasta fortunes en l'exèrcit mentre que retallada drets a la ciutadania”.

Finalment, el candidat per la demarcació de Barcelona, Xavi Roger ha estripat l'article 155 i ha denunciat les amenaces constants que rebem els catalans de suspendre l'autonomia mentre afirmava “l'autonomia la van començar a suspendre amb la sentència de l'Estatut l'any 2010, potser quan vulguin utilitzar aquest article de la Constitució ja no quedarà autonomia”.

Després ha estat el torn dels candidats d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats. Gabriel Rufián ha recordat que ‘l’Estat espanyol és una anomalia dins d’Europa. És l’únic lloc on va guanyar el feixisme i no els aliats’ i ha recordat que va ser aquest exèrcit el que va tutelar la Constitució. Una Constitució que van deixar tan ben lligada que per canviar-la calen “dos terços del Congrés, una dreta democràtica, una esquerra valenta, set boles de drac i sang d’unicorn”, ha bromejat.

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha estat qui ha tancat l’acte i ha recordat que “Ho van deixar ‘atado, bién atado y mejor atado”. Que ells la vulguin canviar ens sembla bé. Que la canviïn tant com vulguin i que ens deixin fer la nostra tranquils. Així ells també la faran més tranquils”. Junqueras ha fet una crida: “a les urnes catalans, i omplim-les de vots. L’única cosa que se’ns demana són vots. Cal transmetre entusiasme, alegria i esperança. I si ells volen viure en un passat del que no en volen sortir, nosaltres transmetem esperança i alegria perquè és el millor dels símptomes i instruments per fer un país millor”.

Per la seva banda, Joan Tardà ha recordat que la Constitució va néixer ja amb quatre argolles: Monarquia, llengua, autodeterminació i impedir l’articulació dels Països Catalans. El número 2 de la llista d’Esquerra Republicana ha cridat “A les armes electorals. Hem d’emplenar les armes del segle XXI, les urnes, de vots. Feu l’esforç i recordeu que les urnes i els vots són l’única arma dels segadors en ple segle XXI. Si guanya ERC posarem oli als coixinets que faci tot el que cal fer pel nou país”.

Xavi Roger arrencant l'article 155 de la constitució Xavi Roger arrencant l'article 155 de la constitució