Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.05
2014
Les JERC exigim el desmantellament de la planta Castor d’una vegada per totes!

La darrera notícia sobre el projecte Castor és l'informe de l'Institut Geològic que certifica que l'elevada quantitat de terratrèmols produïts en aquests darrers mesos a les Terres del Sénia són a causa de la presència del projecte Castor i la seva activitat. 

Una notícia que certifica els temors expressats per la ciutadania i les organitzacions aquests darrers mesos, uns temors menyspreats amb to de mofa per l'empresariat del projecte, la constructora ACS i el seu directiu Florentino Pérez. Per aquests motius demanem el desmantellament de la planta i una reparació econòmica en el territori per part de l'empresa, sent conscients dels convenis pactats pel Gobierno i l'empresa gestora de la planta. En aquest sentit denunciem que no podem continuar atrapats per una economia del BOE que dóna vida a grans empreses improductives a base de dilapidar milions en projectes inútils.

El candidat de les JERC a les eleccions europees, Andreu Criquet ha denunciat la situació en què ens trobem i ha declarat que “no pot ser que estiguem atrapats per una economia del BOE que dóna vida a grans empreses improductives a base de dilapidar milions en projectes inútils” fet que segons Criquet s’exemplifica a la perfecció amb el projecte Castor, “un dipòsit de gas subterrani innecessari donada la capacitat encara sobrada dels altres dipòsits a l'Estat Espanyol que ha estat fet tan sols per salvar de la fallida a personatges com Florentino Pérez”.

Per això, les JERC apostem per un model energètic que resolgui les necessitats reals de la ciutadania tendint cap una reducció de la petjada ecològica, amb autosuficiència local o regional i retornant la sobirania energètica a la ciutadania. Model que, vista tota l’experiència, només podrem aconseguir amb la independencia del nostre país i la plena sobirania.

Planta Castor Planta Castor