Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.10
2014
Les JERC exigim que la ciutadania de Catalunya pugui decidir immediatament el seu futur polític

Les Joventuts d’Esquerra Republicana condemnem i denunciem les reiterades amenaces i atacs que el govern espanyol fa a les institucions catalanes i a la ciutadania de Catalunya per impedir amb totes les seves eines que puguem decidir el nostre futur.

Sent conscients d’aquestes dificultats i amb la voluntat d’obeir el mandat democràtic dels catalans i catalanes, els partits polítics favorables al dret a decidir –ERC, CUP, ICV, EUiA, CDC i UDC- el passat 12 de desembre van arribar a un acord que garantia la celebració d’una consulta per la independència de Catalunya el proper 9 de novembre.

Fa 24 hores, però, aquesta unitat s’ha trencat, estripant així també les il·lusions  dels dos milions de persones que fa poc més d’un mes van sortir als carrers de Barcelona per deixar clar que el 9 de novembre volien votar i dels ciutadans dels 920 municipis que van signar mocions a favor de la consulta. El govern de la Generalitat ha plantejat una alternativa decebedora que no disposa de les garanties mínimes i té mancances participatives molt importants, com la reducció de 4000 a 600 col·legis electorals, la manca d’un cens elaborat prèviament, etc.

Tot i així, les JERC creiem que no podem rebutjar cap opció que ens permeti votar i expressar la nostra voluntat política d’esdevenir un país lliure i per això donarem el nostre suport per tal que aquest procés participatiu segueixi endavant i culmini en una mostra més de la voluntat que tenim la ciutadania de Catalunya de decidir el nostre futur. Malgrat això, les joventuts independentistes reclamem al govern que recapaciti i oblidi el procés participatiu que planteja, retornant a la consulta que permetia resoldre democràticament la voluntat dels ciutadans de Catalunya i havia generat consens i unitat entre partits i societat civil.

Amb tot, les JERC sempre hem defensat que la única solució als problemes que vivim el jovent català és la independència. Per això, si la via per assolir el nostre objectiu passa per unes eleccions al Parlament de Catalunya, demanem que es fixi un data tan aviat com sigui possible i partits i societat civil treballem plegats per proclamar la independència de Catalunya.

Fotografia del 12 de desembre escenificant la unitat per la consulta del 9N Fotografia del 12 de desembre escenificant la unitat per la consulta del 9N