Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.10
2007
Les JERC fan una crida a la manifestació d'avui contra el caos de RENFE

Les JERC, el jovent independentista, han fet una crida als joves catalans participar de la concentració que s’ha convocat per dilluns 29 a les 19h a la plaça Sant Jaume contra el caos al servei de rodalies de RENFE. Segons els joves independentistes, “la incompetència espanyola està arribant als nivells més esperpèntics que s’havien vist mai” i consideren que la situació actual, fruit de la manca d’inversió i la mala gestió de les obres de l’AVE, “demostren que s’incrementa el tractament de Catalunya com una colònia per part d’Espanya”. Segons el portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament, Pere Aragonès, “el govern espanyola ha dimitit de facto amb les seves responsabilitats vers els catalans”, i considera que “el caos a rodalies és gota que fa vessar el vas, després de la retallada de l’estatut, l’enganyifa del finançament, l’aturada del retorn dels papers de Salamanca i la comèdia del Tribunal Constitucional”.

Les JERC, el jovent independentista, han fet una crida als joves catalans participar de la concentració que s’ha convocat per dilluns 29 a les 19h a la plaça Sant Jaume contra el caos al servei de rodalies de RENFE. Segons els joves independentistes, “la incompetència espanyola està arribant als nivells més esperpèntics que s’havien vist mai” i consideren que la situació actual, fruit de la manca d’inversió i la mala gestió de les obres de l’AVE, “demostren que s’incrementa el tractament de Catalunya com una colònia per part d’Espanya”.

Segons el portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament, Pere Aragonès, “el govern espanyola ha dimitit de facto amb les seves responsabilitats vers els catalans”, i considera que “el caos a rodalies és gota que fa vessar el vas, després de la retallada de l’estatut, l’enganyifa del finançament, l’aturada del retorn dels papers de Salamanca i la comèdia del Tribunal Constitucional”. Pels joves independentistes, “fins i tot els trens ens diuen, amb els retards i l’ensorrament d’andanes, que el model autonomista ha tocat fons”, i fan una crida als joves catalans a participar de les mobilitzacions que s’han convocat “com un dels col·lectius més afectats per la mala gestió espanyola del transport públic a Catalunya”.

Finalment, les JERC han demanat que la Generalitat assumeixi els serveis de rodalies, regionals i alta velocitat ferroviària, “un cop el govern espanyola hagi arreglat el desastre que ha provocat”. Això passa, segons les JERC, per “no acceptar el traspàs de rodalies sense un fons econòmic que permeti realitzar les inversions per posar la xarxa al dia”.

renfe1-196.jpg renfe1-196.jpg