Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.02
2016
Les JERC fem una crida al jovent a participar de la manifestació en contra del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre

Les Joventuts d’Esquerra Republicana celebrem aquest cap de setmana una jornada de lluita a les Terres de l’Ebre en defensa del Delta que culminarà demà amb l’assistència a la gran manifestació. El jovent independentista ens formarem i treballarem al llarg del cap de setmana sobre les problemàtiques que genera el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre.

La jornada ha començat aquest matí amb la celebració d’un Consell Nacional a Amposta on entre altres qüestions les JERC hem aprovat per unanimitat una resolució contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, un decret que atempta contra el territori i el Delta, provocant una reducció del cabal del riu per sota dels mínims que comporta la salinització del Delta i la reducció dels sediments als trams finals, alhora que incompleix la directiva marc de l’aigua.

Les joventuts republicanes considerem que el Pla és un atemptat directe contra la principal conca hidrològica dels Països Catalans i posa en risc el motor econòmic de les Terres de l’Ebre. Per això donem suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i denunciem l’opacitat, la nocturnitat i la traïdoria amb que han actuat el govern espanyol i la Confederació Hidrològica de l’Ebre atenent a criteris polítics propis i sense tenir en compte les al·legacions del govern català, la PDE i els estudis científics.

El portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, ha afirmat que les JERC “seguim apostant per solucions consensuades amb el territori i els seus sectors productius, com ho fèiem fa 15 anys. Llavors, la mobilització popular i el treball de la Plataforma en Defensa de l’Ebre van aconseguir aturar el Pla Hidrològic Nacional, ara seguim amb la lluita per defensar el nostre territori dels atacs del Partit Popular”.

Les joventuts independentistes fem una crida a tot el jovent a participar de la manifestació que tindrà lloc demà a Amposta en contra del Pla i per defensar la nostra terra i el nostre patrimoni ambiental.

Fotografia de l'aprovació de la resolució al Consell Nacional Fotografia de l'aprovació de la resolució al Consell Nacional