Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.04
2016
Les JERC inicien unes jornades de debat sobre el procés constituent

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem començat aquest matí unes jornades de debat per encarar el procés constituent de la República Catalana que porten per nom Comencem!. Aquestes jornades, que són obertes a tothom, tenen per objectiu debatre sobre el model de país que vol el jovent en un moment de construcció de les bases d'un nou estat.

Cada una de les jornades programades girarà entorn d'una temàtica concreta en la que els assistents determinaran les bases que defensaran les JERC en el procés de construcció de la nova República.

La primera d'aquestes jornades, que se celebra avui al Centre Cívic Sant Jordi del Prat de Llobregat, tracta sobre els Països Catalans i la seva vertebració, així com possibles vies d'encaix i construcció de xarxes entre territoris un cop constituida la República Catalana. En aquest sentit, aquest matí tindran lloc dues ponències que serviran com a base pel debat que tindrà lloc a la tarda i d'on es despendran les conclusions de la jornada.

La primera de les ponències porta per nom Projectes transfronterers als Països Catalans on s'analitzaran aquests projectes i com aboquen a la coordinació i cooperació entre els diferents territoris. Hi participaran Albert Gaspà, màster en gestió de projectes transfronterers per la Universitat de Perpinyà; Paulí Fontova, regidor de Calaceit de 2007 a 2015 i Josep Maria Arasa, director del Canal Terres de l'Ebre i impulsor del nou informatiu Al dia – Territoris Sènia que cobreix el territori del Sènia del Principat de Catalunya i del País Valencià.

La segona, tracta sobre La vertebració del Països Catalans i se centrarà en les infraestructures que poden facilitar la comunicació entre els diversos territoris, l'espai català de comunicació i la mobilitat entre territoris, posant com a exemple les ajudes de mobilitat de la Xarxa Vives, el DRAC. En aquesta ponència hi intervindran Germà Bel, expert en infraestructures i diputat de Junts pel Sí; Reis Juan, presidenta de la Plataforma Mil de Nou que ajunta treballadors i treballadores afectats pels EROs a RTVV i Laura Ripoll, impulsora del DRAC. Moderarà el debat Esperança Mateu, treballadora de l'Obra Cultural Balear.

El portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, ha explicat la voluntat de l'organització d'“iniciar debats amb el jovent d'arreu dels Països Catalans perquè entre tots hem de construir la República catalana”. Així mateix ha destacat la importància de l'implicació del jovent, atès que “som els que més la viurem i gaudirem, i hem de ser els primers en treballar-hi i pensar com volem que sigui”.

Aquestes jornades se celebraran un cop al mes i les properes giraran entorn del model energètic i de sostenibilitat i el model educatiu.

Fotografia de la xerrada Projectes transfronterers als Països Catalans Fotografia de la xerrada Projectes transfronterers als Països Catalans