Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.08
2015
Les JERC participen a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada

El passat dimecres 19 d'agost en el marc de les Jornades El nou país. La República catalana organitzades per la Fundació Josep Irla a la 47a edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) celebrada, un any més, a Prada (Conflent) va tenir lloc la sessió El jovent del nord i el sud amb el 27S. En aquesta xerrada hi van prendre part Gerard Gómez del Moral, portaveu nacional de les JERC i candidat de Junts pel Sí a les eleccions al Parlament de Catalunya i Marc Becat i Emma Soler, militants de les JERC de la Catalunya del Nord.

Gómez del Moral va iniciar la seva intervenció relatant tots els greuges que l'Estat espanyol provoca als joves en àmbits tan diversos com l'educació, l'habitatge o l'ocupació i la necessitat de la independència per tal de revertir aquesta situació. El portaveu nacional de les JERC va manifestar que “el 27S és crucial pels joves: ens ho juguem tot. Va de present i de futur”.

Posteriorment va resumir el full de ruta que es preveu aplicar després de les eleccions del proper 27 de setembre en el cas que les forces independentistes obtinguin la majoria absoluta.  Un cop aconseguit el mandat democràtic seria el torn per fer la declaració solemne d'independència que seria seguida per la constitució d'un govern de concentració que tindria l'encàrrec d'iniciar la desconnexió amb l'Estat espanyol. Posteriorment hi hauria la proclamació de la independència, que desembocaria en unes eleccions constituents que tindrien l'encàrrec de redactar i d'aprovar la constitució que posteriorment seria referendada.

Seguidament Becat i Soler van il·lustrar la importància que l'estat català independent tingui present  la resta de Països Catalans un cop assolida la independència. Becat va assegurar que “el 27S no és només una oportunitat pel Principat, sinó pel conjunt dels Països Catalans”. Els ponents van assegurar que és molt necessari que des de l'estat català es comenci a vertebrar el conjunt de la nació amb polítiques concretes i efectives dirigides a la resta del territori. Aquestes actuacions són vitals per aconseguir assolir l'objectiu de la República dels Països Catalans.

Fotografia de la xerrada Fotografia de la xerrada "Les JERC participen a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada"