Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.02
2007
Les JERC participen en una trobada internacional de joves en lluita a Còrsega

D’acord amb el compromís de contribuir a la solidaritat internacional entre les nacions sense estat, representants de les JERC han participat al Scontri Internaziunali di a ghjuventù in lotta, organitzat per Ghjuventù Indipendentista, l’organització juvenil de l’independentisme cors. La tercera edició d’aquesta trobada de joventuts independentistes, que tingué lloc a Corti, just al centre de l’illa de Còrsega, del 20 al 23 de febrer, ha estat una oportunitat per intercanviar opinions sobre el medi ambient, el model universitari i la situació política que es viu a Còrsega, Irlanda, Galícia, País Basc, Sardenya i als Països Catalans.

D’acord amb el compromís de contribuir a la solidaritat internacional entre les nacions sense estat, representants de la Comissió de Relacions Internacionals de les JERC han participat al Scontri Internaziunali di a ghjuventù in lotta, organitzat per Ghjuventù Indipendentista, l’organització juvenil de l’independentisme cors. La tercera edició d’aquesta trobada de joventuts independentistes, que tingué lloc a Corti, just al centre de l’illa de Còrsega, del 20 al 23 de febrer, ha estat una oportunitat per intercanviar opinions sobre el medi ambient, el model universitari i la situació política que es viu a Còrsega, Irlanda, Galícia, País Basc, Sardenya i als Països Catalans.

Les jornades s’iniciaren amb una roda de premsa per a presentar les delegacions internacionals a l’emblemàtic Ponte Novu, on es va retre homenatge a Pascal Paoli, dit “U Babbu di a Patria”-el pare de la pàtria corsa-, en el bicentenari de la seva mort.

Durant els tres dies es realitzaren debats per a la construcció d’un model universitari nacional i universal, sobre les situacions polítiques de les diverses nacions sense rstat i sobre les agressions mediambientals de què són objecte. El dijous 22 se celebrà una conferència-debat que, sota el títol de “Terra i medi ambient” i comptant amb la participació de la societat civil i la comunitat universitària, permeté al grup CORSICA NAZIONE INDIPENDENTE presentar la proposició de llei sobre la possessió de la Terra, aprovada a les Ghjurnate Internaziunales 2006. Aquesta proposició de llei pretén donar una resposta a l’especulació immobiliària que Còrsega, com tants d’altres països mediterranis, pateix al seu litoral.

Aquestes jornades han permès refermar la necessitat que les nacions sense estat a Europa adoptin un front comú per avançar en el camí cap al dret a l’autodeterminació i l’alliberament nacional.