Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.04
2014
Les JERC precintem el masclisme

Aquesta tarda, les Joventuts d’Esquerra Republicana hem realitzat una acció a les portes de la botiga Tezenis de la Carretera de Collblanc 23 de l’Hospitalet de Llobregat. Amb aquesta manifestació, les JERC volem denunciar la nova campanya que està duent a terme aquesta empresa en la que en diversos aparadors de la marca es poden veure maniquins dins d’una capsa de nines.

Les joventuts republicanes hem desplegat una pancarta davant la botiga de roba interior femenina on s’hi podia llegir “no som les vostres joguines”, en referència a la nova campanya que porta per lema “Dolls, Tezenis” i hem precintat el local amb cintes liles alhora que repartíem octavetes als vianants on denunciàvem la campanya i alertàvem del seu component masclista.

La secretària de la dona de les JERC, Sílvia Casola, ha declarat que amb aquesta campanya “ens donen a entendre que les dones ens hem de comportar com a nines per estar perfectes i agradar, considerant-nos simples objectes i no persones, seguint els canons estètics que ens imposa el patriarcat”. En aquest mateix sentit, les joventuts independentistes hem denunciat diverses campanyes publicitàries de marques de roba en els últims mesos, com la campanya de Mango de talles grans, totes elles fonamentades en un màrqueting masclista que ataca els drets fonamentals de les dones i es fonamenta amb un sistema de rols que redueixen les dones a simples objectes en mans de la voluntat dels homes.

Fotografia de l'acció davant una botiga de Tezenis Fotografia de l'acció davant una botiga de Tezenis