Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.03
2017
Les JERC rebutgem el Pla Caufec

Al passat Consell Nacional de les JERC del 18 de març vam acordar el rebuig del plantejament actual del Pla Caufec – Porta Barcelona. Un projecte que afecta el municipi d’Esplugues de Llobregat, a la falda de Collserola, també simbolitza el procés que està patint la comarca del Baix Llobregat en particular, però també el nostre país en general: el retorn de l’especulació urbanística, els problemes d’accés a l’habitatge, la destrucció del teixit de comerç local i la devastació del medi natural.

Exigim al govern municipal d’Esplugues de Llobregat i a l’empresa promotora que s'obri una taula de negociació amb les plataformes veïnals per reformular i disminuir el nombre d’oficines i l’alçada dels gratacels, ampliar les zones d’equipaments, eliminar la projecció dels habitatges de luxe i augmentar l’habitatge protegit.

També requerim al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola que la zona del Pla Caufec - Porta de Barcelona es declari zona de transició per garantir la diversitat de la flora i la fauna del Parc.

Tot això, sense oblidar-nos de manifestar una greu disconformitat amb la persecució judicial que han patit els activistes contraris al projecte.

Finalment, com a mostra d'aquest rebuig, les JERC vam assistir a la manifestació de rebuig al Pla Caufec davant de l'Ajuntament d'Esplugues, organitzada per la Plataforma No al Pla Caufec, qui compta amb tot el nostre suport.

Rebutgem el Pla Caufec Rebutgem el Pla Caufec