Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.05
2016
Les JERC rebutgem la sentència del TC i cridem a obeir les llei aprovades al Parlament de Catalunya

Avui mateix el Tribunal Constitucional ha admès el recurs del Govern espanyol contra la Llei 17/2015 d'igualtat entre dones i homes i l’ha suspès durant cinc mesos. 

Aquesta suspensió implica diferents articles centrals d’aquesta llei. És el cas de l’article 33, que estableix que les empreses han d’adoptar mesures per a prevenir l’assetjament sexual i donar resposta a les denúncies que se’ls puguin presentar. L’article 36 també obliga a les empreses a respectar la igualtat de tracte i oportunitats, al mateix temps que vol assegurar que els poders públics afavoreixin l’elaboració de plans d’igualtat a les empreses.

Uns altres articles també suspesos són el 29, 40 i 41 que estableixen que els sindicats han d’adjudicar a un delegat sindical que vetlli per la igualtat de tracte, que hi ha d’haver una representació paritària d’ambdós sexes a les negociacions col·lectives i que és necessari incorporar la perspectiva de gènere en els expedients de regulació d’ocupació.

Per últim, s’han suspès també, l’article 44, que pretén regular els factors de risc d’homes i dones quan parlem de riscos laborals; i el 59 i el 64, que tipifiquen les infraccions. Aquest atac a una llei cabdal per al present i futur del nostre país, se suma a la contínua paralització de qualsevol intent legislatiu de la Generalitat de Catalunya per millorar els drets i la situació social de la població catalana. En les últimes setmanes, el TC ha suspès la llei contra la pobresa energètica, la d’impost als pisos buits i la de simplificació administrativa, entre altres.

Per tot això, les JERC reivindiquem la necessitat de construir una nova República on els drets de les dones quedin garantits i puguem dir que les dones i els homes som iguals. No volem formar part més temps d’un estat que no ens deixa avançar, no només en els nostres anhels identitaris, sinó en garantir els drets bàsics de qualsevol persona i en ajudar a construir una societat més justa on tothom pugui viure en igualtat efectiva. 

Imatge de les JERC per l'aprovació al Parlament de la llei d'igualtat Imatge de les JERC per l'aprovació al Parlament de la llei d'igualtat