Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.05
2013
Les JERC som presents a les mobilitzacions de l'1 de maig


El passat dimecres, 1 de maig, les Joventuts d’Esquerra Republicana vam sortir al carrer per celebrar el dia internacional dels treballadors més reivindicatiu. Amb més de 1.800.000 aturats als Països Catalans i un atur juvenil que voreja el 55%, el jovent independentista vam alçar la veu i vam exigir aturar la xacra de la destrucció del treball.
 
Entre les principals demandes reclamàvem no arronsar-nos davant la destrucció de llocs de treball ni l'eliminació dels convenis col·lectius, aturar les retallades dels serveis públics, la desprotecció social, l'atac als mitjans públics de comunicació i, finalment, no permetre cap més atac a la democràcia mateixa.
 
Aquesta crisi galopant posa en relleu un sistema laboral dual on es privilegia el treballador amb llarga durada en el lloc de feina mentre s'explota el jove. Tal i com afirma el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, “és hora de que el jovent decidim treball, decidim condemnar un marc laboral espanyol que ens aboca a la precarietat de per vida i decidim avançar també cap a la independència laboral, cap a un marc laboral pels Països Catalans”.
 
Per què n'estem farts de precarietat temporal i beques encadenades i per què no volem marxar a l’estranger, les JERC volem convidar al jovent dels Països Catalans seguir lluitant dia a dia per sortir del pou al que ens condemna el capital i l'Estat Espanyol.

adhesiudrets.jpg adhesiudrets.jpg