Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

30.09
2014
Les JERC visitem Madrid per deixar clar que ningú pot suspendre la democràcia

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem realitzat una acció contra la suspensió del decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre i la Llei de consultes aquest matí a les portes del Congrés dels Diputats.

Després de que ahir al vespre el Tribunal Constitucional admetés a tràmit els recursos presentats pel govern espanyol a la Llei de consultes aprovada el passat  19 de setembre pel Parlament de Catalunya i el decret de convocatòria del 9 de novembre signat pel president de la Generalitat aquest dissabte, les JERC hem volgut desplaçar-nos fins a Madrid per deixar clar als polítics espanyols que “ningú suspendrà la democràcia” i “el 9 de novembre votarem”, aquestes eren les frases que, en català, castellà i anglès, lluïen les pancartes que han desplegat les joventuts independentistes davant del Congrés dels Diputats.

L’acció, però, no s’ha pogut desenvolupar amb normalitat ja que quan hem arribat a les escalinates del Congrés lluint urnes, paperetes i pancartes ja ens esperava un grup nombrós de policia espanyola que ens ha fet fora a patades, empentes i amenaces pel carrer San Jerónimo alhora que ens requisaven la pancarta amb el lema “ningú suspendrà la democràcia”.

El portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, ha explicat que l’objectiu d’aquesta acció era “protestar perquè a l’estat espanyol no podem exercir la democràcia, però ens hem trobat que tampoc ens permeten exercir la llibertat d’expressió”. Gómez del Moral ha afegit que davant dels fets que s’han produït aquest matí “s’evidencia que Espanya és una presó de pobles que actua amb agressivitat davant accions pacífiques i defensores de la democràcia”. El portaveu de les JERC ha conclòs afirmant que malgrat tot “no permetrem que 12 jutges d’un tribunal corrupte intentin impedir la voluntat democràtica de milions de catalans”.

Les JERC cridem també a tot el jovent a participar aquest vespre de les concentracions que es faran davant dels ajuntaments en contra de la suspensió del Tribunal Constitucional i reclamant la consulta pel dia 9 de novembre.

Acció de les JERC a Madrid Acció de les JERC a Madrid La policia espanyola fent fora als militants de les JERC La policia espanyola fent fora als militants de les JERC