Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.11
2006
Les JERPV reclamen que s’aturi l’espoli del Xúquer

Aquest migdia militants de les JERPV, s’han concentrat a la porta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a València, per reclamar la fi de l’espoli que pateix el riu, una de les principals artèries hídriques del País Valencià. Els militants, han desplegat una pancarta amb el lema "aturem l’espoli del Xúquer" i han dipositat residus i aigües contaminades de diversos trams del riu al seu pas per la Ribera. La protesta, que s’ha desenvolupat sense incidents, ve marcada per la situació crítica que pateix el riu. En els darrers dies, milers de peixos han mort als termes de Sueca i Alzira, per diversos vessaments incontrolats de residus tòxics. A més els veïns de la Ribera han denunciat la situació d’insalubritat en què es troba el riu. La proliferació d'un seguit macrourbanitzacions amb camps de golf que es nodreixen d'aigua del Xúquer i dels futur projectes de transvasament encara aguditzen més el deteriorament del riu.

 
Des de les JERPV, doncs exigim un Pla de protecció integral del Xúquer que es base en el control dels vessaments i en la neteja i conservació del riu. A més cal aturar la sobreexplotació de l’aqüífer de la Manxa, provocada per la proliferació de pous després del pacte entre Zaplana i Bono, respectant la directiva Marc en matèria d’aigües  que garantitzi un cabal ecològic estable.

Des de les JERPV, a més reclamem la paralització total del projecte de Transvasament del Xúquer al Vinalopó, que malgrat els canvis en el seu traçat continuen suposat una nova hipoteca per al nostre territori. En l’actualitat no són concebibles les polítiques transvasistes, i per això ens refermem en el nostre compromís en la lluita contra els transvasaments arreu dels Països Catalans.

xuquer1petit-101.jpg xuquer1petit-101.jpg