Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.06
2017
Les Joventuts d’Esquerra Republicana commemorem els 80 anys de l’Aliança Nacional de la Dona Jove

El passat 28 de juny les Joventuts d’Esquerra Republicana vam celebrar un acte en commemoració dels 80 anys de la creació de l’Aliança Nacional de la Dona Jove (ANDJ). En aquest acte vam comptar amb la presència de Carla Masmiquel, portaveu de l’Assemblea Nacional de la Dona de les JERC; de Pau Morales, portaveu nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana; Elena Masó, historiadora experta en l’estudi del paper de les dones durant la República; i Alfred Bosch, regidor a l’Ajuntament de Barcelona i historiador.

Alfred Bosch va destacar com, fa 80 anys, amb fets com la creació de l’ANDJ es mostrava evident que les dones eren conscients que la política també havia de ser necessàriament per a elles i que, tot i la duresa i les frustracions d’aquell context, que va acabar amb la Guerra civil i la dictadura, n’hem d’aprendre i veure com, actualment, encara ens queda feina per a fer. “No podrem parlar d’un escenari polític normalitzat fins que les dones siguin al poder d’una forma real per poder canviar les coses”.

Posteriorment, Elena Masó, va explicar la història i el context de la creació de l’Aliança Nacional de la Dona Jove. Elena va aprofitar el moment no només per fer un excel·lent repàs de la situació passada sinó també per reivindicar el paper de totes aquelles dones joves; algunes de les quals han desaparegut i han quedat totalment en l’anonimat i que, actualment, es mereixerien que el jovent compromès com nosaltres en fes bandera i ajudés a visibilitzar-les. 

Finalment per concloure l’acte, Pau Morales, portaveu nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana, va destacar la utilitat d’actes com aquest celebrat, no només per qüestió de reconeixement sinó també per dignitat cap aquelles dones joves que, en moments difícils, van decidir lluitar pels seus ideals. “Com a jovent, som conscients que d’allò passat, de la història, n’hem d’aprendre. I ara ho tenim tot a guanyar, depèn de nosaltres. I amb actes com el d’avui són el granet de sorra per construir la societat que volem.”

80 anys de l'Aliança Nacional de la Dona Jove 80 anys de l'Aliança Nacional de la Dona Jove