Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.10
2016
Les Joventuts d'Esquerra Republicana denunciem el conveni entre la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir i Noves Generacions

A finals del mes passat la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir (UCV) va anunciar que havia signat un conveni amb “Nuevas Generacions de la Comunitat Valenciana”, l'organització juvenil del Partit Popular al País Valencià, que implicava que els membres d'aquesta entitat puguen gaudir d'un 12% de descompte en el màster de màrqueting polític d'aquesta universitat.

La UCV és un centre de titularitat privada però el màster en el qual hi ha descompte per als militants de Noves Generacions és un màster oficial i no propi de la universitat, és a dir, que dóna accés al doctorat, està acreditat i homologat, concedeix punts per a oposicions i concursos de l'administració pública, és reconegut a nivell europeu, la docència l'ha d'oferir personal universitari o els seus estudiants poden optar a les beques del ministeri. Les Joventuts d'Esquerra Republicana entenem que un màster oficial, encara que l'oferisca una universitat privada, no pot tindre bonificacions segons la militància política del l'alumnat, la qual cosa provoca una desigualtat en l'accés.

Per altra banda, la UCV després que la Generalitat Valenciana en les seues beques pròpies impedira que els estudiants d'universitats privades pogueren optar-hi -a excepció dels estudis de veterinària, no presents al sistema públic- va denunciar aquest fet, la qual cosa va provocar que el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià paralitzara la resolució d'aquestes ajudes. Així, doncs, una gran quantitat d'estudiants valencians van veure com s'allargava el procediment per tal de rebre una ajuda que necessitaven per poder estudiar a la universitat.

Així doncs veiem com la UCV primer va intentar impedir que els estudiants reberen ajudes públiques pel simple fet d'eixir perjudicada en benefici de l'interès general dels estudiants i després veiem com afavoreix la militància d'un partit que, casualment, és el que ostentava el govern al País Valencià fins fa un any i que va beneficiar àmpliament aquesta universitat.

Per tot això les Joventuts d'Esquerra Republicana exigim que es regule que un màster oficial no puga estar subvencionat en funció de la militància política de l'estudiant així com l'extinció d'aquest conveni.

UCV UCV