Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.09
2017
Les Joventuts d’Esquerra Republicana fem una crida a participar en la vaga estudiantil del 28 i 29 de setembre en defensa del referèndum i la democràcia

Des que el Parlament de Catalunya va aprovar les lleis que emparen el referèndum d’autodeterminació convocat per a l’1 d’octubre els despropòsits de l’Estat espanyol no han deixat d’anar cada vegada a més: alcaldes citats, registres a impremtes amb guàrdia civil buscant paperetes de vot, cartells i les llistes del cens, registre de les cartes de correus, intents d’intervenció dels comptes de la Generalitat i de les competències dels mossos, milers de policies atracats al port de Barcelona i, sobretot, companys i companyes nostres detinguts senzillament per defensar la democràcia i la voluntat de tot un poble. Les Joventuts d’Esquerra Republicana, juntament amb el conjunt de la ciutadania catalana, exigim una resposta contundent i demanem la retirada de tots els càrrecs que s’hagin imputat en motiu del referèndum de l’1 d’octubre.

A tot això es van trobar una resposta pacífica i serena de la ciutadania catalana. Clavells, somriures, mobilitzacions massives i càntics en defensa de la llibertat, la democràcia i les urnes.

El jovent, i tota la comunitat estudiantil, no es podia quedar al marge. La plataforma Universitats per la República va convocar una mobilització el passat divendres 22; primer a totes les facultats de les universitats de Barcelona, d’on van sortir columnes d’estudiants per anar a una concentració massiva a Plaça Universitat. Aquesta concentració va acabar amb l’ocupació - de moment, indefinida - de l’edifici històric de la UB, d’aquesta mateixa plaça. 

Però no ens hem de quedar aquí. El jovent som conscients que la responsabilitat també recau en nosaltres i que podem ser el motor de la revolució democràtica del nostre país. És el moment d’estar-ne a l’altura. De buidar les aules per omplir els carrers de la millor resposta que podem donar: un jovent pacífic, decidit, valent i que no es tirarà enrere per defensar la democràcia i les llibertats.

Per tot això, les Joventuts d’Esquerra Republicana fem una crida a la participació de la vaga d’estudiants convocada per Universitats per la República dels propers dies 28 i 29 de setembre - amb la manifestació de dijous 28 a les 12h a Plaça Universitat. D’aquesta manera també fem extensiva la convocatòria de vaga a tot l’estudiantat de secundària per tal de mostrar que la mobilització és present també entre aquells menors de 18 anys, i els animem a què se sumin també, a la gran manifestació de dijous. Els instituts també han de ser punta de llança de la revolució democràtica. 

No ens quedem a casa. Va de drets, de democràcia i de llibertats. Mobilitzem-nos, buidem les aules  i fem que els carrers segueixin sent sempre nostres!

Universitats i instituts amb el referèndum Universitats i instituts amb el referèndum