Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.11
2016
Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem celebrat una trobada internacional per donar a conèixer el procés d’independència

Aquest cap de setmana, les Joventuts d’Esquerra Republicana hem celebrat la III Trobada Internacional a la ciutat de Perpinyà. La jornada ha comptat amb l’assistència de partits d’arreu d’Eruopa com Jovens do Bloco (Portugal), Sinn Féin Republican Youth (Irlanda), SNP Youth (Escòcia), Rood (Països Baixos), Neolaia Syriza (Grècia), Vasemmistonuoret (Finlàndia) o Plaid Ifanc (Gal·les). La delegació turca Halklarin Demokratik Partisi, partit d’esquerra pro-kurd, finalment no ha pogut assistir a la trobada perquè des de l’ambaixada se’ls ha denegat el permís.

En el marc de la trobada, que tenia per objectiu reforçar els vincles amb les joventuts polítiques de l’esquerra europea, s’ha debatut entorn la situació actual de la democràcia a Europa i l’estratègia a seguir davant discursos econòmics i de la por, així com del dret a decidir. En aquest sentit, el procés polític que viu el principat de Catalunya ha marcat bona part de l’encontre on les joventuts europees s’han mostrat molt interessades en el moment polític actual del nostre país.

El portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, ha destacat la importància de la trobada, «un espai de debat en què el jovent europeu ens apoderem i compartim experiències, sense perdre l’oportunitat d’internacionalitzar la lluita per la independència, que desperta l’interès dels principals partits de l’esquerra europea com a model de transformació social i alliberament nacional plenament democràtic». Per la seva banda, la secretària de política internacional i cooperació de les JERC, Ariadna Jou, ha destacat la importància d’aquestes trobades internacionals per teixir ponts arreu dels pobles i treballar per construir una Europa més democràtica.

Per la jornada han passat ponents com Liz Castro, membre del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana; el politòleg Marc Sanjaume o Steve Cedar, d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. També hi han participat l’eurodiputat Josep Maria Terricabras o la directora general de joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta.

Fotografia de les delegacions Fotografia de les delegacions