Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.07
2017
Les Joventuts d'Esquerra Republicana iniciem la campanya pel SÍ al referèndum

Les Joventuts d’Esquerra Republicana comencem avui diumenge 2 de juliol la nostra campanya pel SÍ al referèndum d’independència de Catalunya del proper 1 d’octubre

 

Donem el tret de sortida a una campanya de 3 mesos, i ho fem arreu del territori i de manera simultània, perquè som una organització forta i amb implantació territorial, i perquè per nosaltres tots els pobles i ciutats de Catalunya són importants i hi hem de fer arribar el nostre missatge. 

Avui hi ha joves organitzats presentant la campanya a més de 13 municipis del país: Girona, Vilassar de Dalt, Barcelona, Martorell, Montcada i Reixac, Mollet del Vallès, Vilafranca del Penedès, El Vendrell, Sitges, Igualada, Balaguer, Tarragona i L'Ametlla de Mar.

Presentem una campanya que durà per lema “Diem SÍ. Guanyem-ho tot!”, que apel·la directament a tot el col·lectiu jove, i que pretén vincular el SÍ amb la oportunitat de solucionar les grans problemàtiques que afecten al jovent del país.

Volem transmetre que la solució a les grans preocupacions del dia a dia del jovent del país passen perquè el proper setembre fem una gran mobilització a les urnes votant SÍ al referèndum sobre la independència de l’1 d’octubre.

Per garantir un treball digne, un habitatge assequible, el dret a la mobilitat, i una educació de qualitat i universal, necessitem guanyar l’única manera de fer-ho possible: deixar de formar part d’un Estat que no canviarà mai i que està al servei dels interessos d’uns pocs i no de la immensa majoria de la població, i molt menys de la gent jove, i crear una República Catalana d’oportunitats i futur per al jovent.

La República Catalana és una oportunitat per deixar enrere el model de precarietat laboral i atur juvenil del sistema econòmic de l’Estat espanyol: cal crear una República on els joves puguin accedir a una feina amb sous dignes, i que no faci que els seus joves hagin de marxar del país per buscar oportunitats laborals. L’actual model ens ha portat a taxes d’atur juvenil superiors al 40%, que la meitat dels joves que treballen tinguin un contracte temporal, i que el 90% de les noves contractacions de joves siguin de caràcter temporal. Volem deixar enrere la precarietat laboral juvenil, deixar de tenir treballadors sota el llindar de la pobresa, i volem que retornin al nostre país milers de joves que no trobaven oportunitats laborals aquí.

L’habitatge s’ha convertit en una problemàtica per a moltíssims joves, que degut als preus disparats no poden marxar de casa els pares. La mitjana espanyola d’emancipació juvenil és de 29 anys, quasi 3 anys més tard que la mitjana europea. Volem una República Catalana que no faci de l’habitatge un bé amb el qual especular i sota les lleis de l’oferta i la demanda, sinó que sigui un dret social al qual s’ha de donar resposta.

Arrosseguem un dèficit importantíssim en inversió en infraestructures com a conseqüència de molts anys d’incompliments de l’Estat espanyol a Catalunya. La mobilitat dels joves del nostre país és un drama que és conseqüència de la incompetència i la manca d’inversió deliberada que ha fet l’Estat, i que ha fet que tinguem les línies de tren de Rodalies en un estat molt deficient, amb constants retards, col·lapses, i incidències reiterades. Volem una República Catalana que inverteixi en transport públic, i que garanteixi una mobilitat pública fiable, puntual i que funcioni.

Hem de fer de l’educació la inversió bàsica pel futur del país. L’Estat espanyol fa més de 20 anys que incompleix la llei en matèria d’ajuts als estudis, i això fa que moltíssims estudiants catalans s’hagin vist afectats i hi hagi dificultats per garantir una educació a l’abast de tothom. Les constants reformes educatives que han impulsat els darrers governs espanyols, com la LOMCE, amb un fort rebuig a Catalunya, fan que sigui urgent una República Catalana que inverteixi de manera prioritària en educació, per tal de garantir una qualitat en la docència, un accés universal i un blindatge de la immersió lingüística.

Som una generació que ha patit com ningú la precarietat i les desigualtats de la crisi econòmica i del sistema econòmic del Regne d’Espanya, i tenim clar que necessitem una República Catalana independent que sigui una eina de transformació i de canvi que permeti que els joves tinguem un futur digne.

Volem que el jovent sigui el motor del canvi del país, que sigui el jovent qui asseguri la victòria del SÍ al referèndum, perquè som conscients que som un actor clau per decidir el futur del país i som qui construirem el futur de la nostra societat.

Comencen 3 mesos d’una campanya d’una gran importància, on tota la militància de les Joventuts d’Esquerra Republicana es posa a treballar intensament pel futur del país.

Diem SÍ. Guanyem-ho tot!

Diem Sí. Guanyem-ho tot Diem Sí. Guanyem-ho tot