Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.09
2018
Les Joventuts d’Esquerra Republicana inicien un nou curs polític intens als Països Catalans amb l’Escola Republicana

Aquest 15 i 16 de setembre les Joventuts d’Esquerra Republicana, el jovent republicà, hem iniciat el curs polític amb la celebració de l’Escola Republicana a Bellver de Cerdanya. Entorn de 200 militants d’arreu dels Països Catalans hi ha assistit, amb l’objectiu de debatre i reflexionar sobre diverses qüestions que afecten el jovent per tal d’encarar amb més recursos i energia uns mesos que, de ben segur, estaran marcats per una nova fase de mobilitzacions als carrers, el judici polític a l’independentisme, i cites electorals als municipis, al Parlament Europeu i a les corts autonòmiques i insulars del País Valencià i les Illes. 


L’Escola Republicana és un projecte formatiu obert a tota la militància. Enguany la va inaugurar en Carles Mundó, advocat i Conseller de Justícia injustament cessat pel 155, que va fer un repàs de l’evolució de l’independentisme i del plantejament polític de l’esquerra nacional des de pràcticament l’extraparlamentarisme  fa menys de 30 anys a l’actual hegemonia política en molts àmbits del Principat, alhora que també va explorar diversos reptes que encara queden per endavant per tal d’assolir la República. 

La Carme Porta, activista feminista i primera diputada d’ERC al Parlament, i la Sara de Ramaderes.cat, van fer una introducció als debats i reptes del moviment feminista entorn de les relacions entre “dona i treball”, mentre que l’Oriol Amorós, Secretari de Migracions de la Generalitat de Catalunya, i uns membres d’UCFR del Berguedà van desgranar els reptes que tenim per endavant per tal de construir una societat plenament inclusiva i desterrar per sempre el feixisme d’arreu. 

Una gimcana i un taller d’activisme van complementar aquesta primera jornada de l’Escola, que juntament amb una passejada per l’entorn per conèixer el projecte 30cabres i un parell de debats finals simultanis sobre Educació (amb Carles Martínez, Secretari de Polítiques Pedagògiques, Bernat Solé, diputat al Parlament, i Anna Simó, presidenta del Consell Escolar de Catalunya) i Habitatge ( amb Raül Robert de Cohabitat i Ferran Estruch, Alcalde de Cardona),  culminaven unes jornades de debat, reflexions i discussió política intensa. 

Després d’aquest cap de setmana el Jovent Republicà es conjura per abocar tota la seva energia en la mobilització i l’autoorganització juvenil aquesta tardor, amb el plantejament de superar la possible nostàlgia de la tardor passada i redoblar esforços per superar la repressió, l’intent de l’Estat d’infondre por per paralitzar-nos, aconseguir l’alliberament dels presos i preses polítiques i el lliure retorn de l’exili, recuperar els carrers i acumular forces per poder fer valer la voluntat popular en qualsevol dels escenaris de futur que es presentin, i guanyar així la República, primer a Catalunya i després als Països Catalans a les illes i País Valencià així com alliberar la Catalunya Nord. Com sempre, els joves hi érem, hi som i hi serem. Fins a guanyar uns Països Catalans lliures, socialistes, feministes i ecologistes!


Les Joventuts d’Esquerra Republicana inicien un nou curs polític intens als Països Catalans amb l’Escola Republicana Les Joventuts d’Esquerra Republicana inicien un nou curs polític intens als Països Catalans amb l’Escola Republicana