Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.09
2017
Les Joventuts d'Esquerra Republicana lluitem per una República realment acollidora

NO SÓN NÚMEROS, SÓN PERSONES

Fa exactament dos anys, els estats de la Unió Europea es van comprometre a acollir 160.000 persones refugiades. Avui, dia 26 de setembre de 2017, ha vençut el termini i, com podíem imaginar, ha vençut amb unes dades realment negatives arreu d'Europa i dels Països Catalans. L'estat espanyol es va comprometre a acollir 17.337 persones i tan sols ha complert un 13% de l'acord. L'estat francès, per altra banda, només ha complert un 22%.

Siguem conscients que darrere cadascun dels números, hi ha una persona que pateix. Una persona que ha hagut de marxar de casa seva perquè no podia romandre a la seva terra. Una persona que ha hagut de caminar per llocs perillosos per tal de poder travessar fronteres, que ha hagut de viure tancada en camps de concentració, que ha hagut de creuar el mar amb una barca insegura... una persona a la qual se l'ha considerat "il·legal", "no volguda" i "terrorista" quan l'única cosa que buscava era un lloc segur on viure amb tranquil·litat.
 
L'any 2016 es va registrar la dada de 925.730 persones demandants d'asil a Europa, sent la realitat molt més elevada de persones a la recerca de protecció però mancades d'informació i desconeixença a la demanda de protecció internacional.
 
Són moltes les persones a les quals se'ls ha impedit l'entrada i tinguem clar que ha estat per manca de voluntat. L'estat espanyol i francès decideixen prioritzar la inversió en armes abans que invertir en persones, prefereixen externalitzar les fronteres abans de donar la cara, volen posar tanques abans d'oferir ajuda. I és que la superioritat moral es troba impregnada en el mateix sistema judicial que regeix ambdós estats.
 
El jovent independentista, davant la manca de voluntat dels estats que regeixen la política migratòria dels Països Catalans, ens neguem a seguir acceptant aquestes polítiques feixistes. Volem una República acollidora on es defensin els drets humans. Volem una República on no només puguin entrar les persones sinó també on es garanteixi una acollida real. Les Joventuts d'Esquerra Republicana #DiemSí a una vida digna per a tothom. Diem sí per guanyar-ho tot.

NO SÓN NÚMEROS, SÓN PERSONES NO SÓN NÚMEROS, SÓN PERSONES