Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.04
2018
Les Joventuts d’Esquerra Republicana, pioneres en traçar la nova estratègia de l’independentisme

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem celebrat aquest cap de setmana la nostra Conferència Nacional a Vilafranca del Penedès. Més de 300 joves d’arreu dels Països Catalans s’han aplegat per rellançar l’estratègia republicana i recuperar la iniciativa política front la repressió de l’Estat, en un moment d’excepcionalitat en què la repressió de l’Estat requereix un nou rumb per assolir la República.

Avançant-se a la Conferència d’Esquerra Republicana, el jovent republicà hem aprovat una ponència estratègica que defineix les properes passes de l’organització. Així mateix, també hem volgut fer una aposta de futur amb un canvi de logotip i una renovació de la nostra Declaració de Principis.

Passades les eleccions del 21 de desembre, vam engegar rondes territorials arreu del territori per enriquir i mostrar les diferents voluntats. Com ha afirmat la diputada de les Joventuts d’Esquerra Republicana, Rut Ribas, "ens sentim legitimats per prendre iniciativa i iniciar el debat sobre l’estratègia que ha de seguir l’independentisme”.

La Ponència aprovada estableix una estratègia independentista que passa per combinar una suma de forces amb una coordinació entre institucions i carrer per tal de seguir avançant cap a la implementació d’una República Catalana. També defineix com vertebrar els PaÏsos Catalans, tenint en compte les realitats polítiques de cada territori i les relacions entre aquests. D’aquesta manera, l’organització fa una gran aposta pels moviments socials. Ens comprometem a tenir una forta presència en el moviment estudiantil i a enfortir un sindicat laboral representatiu de les classes populars dels Països Catalans.

També ens proposem l’objectiu de consolidar-nos com a organització política juvenil referent als Països Catalans. Hem aprovat una nova imatge corporativa que integra el concepte “jovent republicà” i que ens permet representar la totalitat del territori, alhora que el fa més adient amb el context actual.

Així mateix, també ens hem refermat en els nostres valors renovant la Declaració de Principis. Sense oblidar l’històric de l’organització, i amb voluntat de fer un pas endavant i integrar les reivindicacions pròpies, ens definim com a independentistes, socialistes, feministes, ecologistes i, en síntesi, republicans.

El portaveu nacional del l’organització, Pau Morales, ha remarcat que “els debats que hem fet aquest cap de setmana s’avancen a la reformulació estratègica que ha de fer l’indepenedentisme i serviran per fer avançar el país, aturar la repressió i inicar la construcció de la República. El jovent republicà ens conjurem a fer-ho possible sent una eina útil i participant de tot arreu.”

Durant tota la Conferència també hem recordat l’absència dels presos polítics. En un inici, havien d’assistir Oriol Junqueras i Marta Rovira, però la presó i l'exili no els ho ha permès. Pere Aragonès i Roger Torrent han participat tant a l’obertura com a la cloenda i ambdós han denunciat que s’acusi de “covardia” a Esquerra Republicana quan tenen el seu President a la presó i la seva Secretària General a l’exili.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana, pioneres en traçar la nova estratègia de l’independentisme Les Joventuts d’Esquerra Republicana, pioneres en traçar la nova estratègia de l’independentisme