Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.11
2021
L’escola en català ara i sempre: rebel·lem-nos contra els tribunals

Aquesta setmana hem conegut la confirmació de la sentència del TSJC que pretén imposar un 25% de les classes en castellà a Catalunya, un atac frontal contra la immersió lingüística en què s’intenta decidir com ha de ser l’ensenyament a Catalunya des d’un despatx a Madrid. Davant d’això, les Joventuts d’Esquerra Republicana manifestem:

  • - Que aquesta decisió judicial té una clara intencionalitat espanyolista de destruir la nostra llengua. No deixarem que jutges espanyols imposin quantes hores són necessàries per aprendre una llengua. Les decisions pedagògiques corresponen a la comunitat educativa, no als jutges.
  • - Que la immersió lingüística és un dels grans èxits de la societat catalana, naixent als anys 80 fruit de les reivindicacions de la classe treballadora del nostre país i que des de llavors ha estat un exemple paradigmàtic tant d’inclusió social com d’excel·lència acadèmica i pedagògica.
  • - Que prop d’un 80% de la població catalana està d’acord amb el model educatiu actual, xifra que puja gairebé fins al 90% entre els joves. Això demostra que la immersió lingüística és un consens de país i de futur.
  • - Que l’aposta del Jovent Republicà és enfortir el model de la immersió, fent-la arribar als llocs on encara no arriba (activitats extraescolars i esportives, patis i descansos, etc.) i assegurar que tenim els mecanismes necessaris per actuar allà on no s’aplica correctament.
  • - Que el jovent no acceptem i combatrem la imposició d’un 25% en castellà a les escoles catalanes. L’educació a Catalunya serà ara i sempre en català.

Per tot això, i molt més, el Jovent Republicà cridem tota la societat a mobilitzar-se en defensa del català, començant aquest divendres 26 de novembre amb una aturada estudiantil a tot Catalunya

Contra els continus atacs polítics i judicials al català, organitzem-nos!

Als Països Catalans, defensem la llengua!
 

La immersió lingüística és un dels grans èxits de la societat catalana, no permetrem que ens toquin la llengua! La immersió lingüística és un dels grans èxits de la societat catalana, no permetrem que ens toquin la llengua!