Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.10
2014
L’Estat espanyol frena la lluita contra la pobresa energètica!

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment el decret contra la pobresa energètica que prohibeix tallar el subministrament de llum i d’aigua durant els mesos d’hivern a les llars amenaçades i que al·leguin problemes econòmics. Aquest decret, aprovat el desembre de 2013, va servir perquè l’hivern passat 500 famílies que no podien pagar la llum i l’aigua continuessin amb subministrament i, enguany, s’hi havien acollit prop de 900 famílies. No obstant això, es calcula que prop de 300.000 llars són subjectes reals de patir talls de subministrament d’aigua o de llum.

Amb tot, el govern del PP va veure en la normativa catalana una invasió de competències per part de la Generalitat de Catalunya i va presentar un recurs al TC que l’ha admès a tràmit al·legant que el decret suposa una discriminació respecte els ciutadans de la resta de l’estat espanyol. Aquesta admissió ha suposat la suspensió cautelar del decret deixant sense empara les 900 famílies que s’havien acollit a la llei.

Les JERC denunciem la suspensió de la llei i l’actitud vergonyosa del govern del PP davant una problemàtica que afecta a milers de persones. I demanem al govern de la Generalitat que faci el possible per l’aixecament de la suspensió per una qüestió de dignitat de les persones i perquè el decret català s’ajusta correctament a la normativa europea sobre consumidors vulnerables, de la qual el govern espanyol sembla no voler-ne saber res. No es poden deixar a centenars de famílies sense escalfor durant els mesos de més fred. Finalment, exigim al Govern de la Generalitat que contempli amb les empreses subministradores les fórmules necessàries per evitar talls aquest hivern si finalment el Tribunal Constitucional no anul·la la suspensió. 

Pobresa energètica Pobresa energètica