Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.02
2021
L’independentisme d’esquerres tornarà a liderar la Generalitat de Catalunya

El Jovent Republicà celebrem amb entusiasme que l'independentisme hagi tornat a guanyar les eleccions catalanes. Aquesta vegada, ampliant el nombre d'escons al Parlament i també aconseguint la fita històrica de superar per primer cop el 50% dels vots. Malgrat les operacions d'Estat imposades per l'espanyolisme i el règim del 78, un cop més es demostra que Catalunya es vol emancipar.

També és molt destacable que l'independentisme d'esquerres surt molt reforçat després dels comicis i els resultats permeten que, per primer cop després de 80 anys, el projecte de l'esquerra nacional prengui el relleu del moviment independentista al capdavant de les institucions i la Generalitat de Catalunya torni a estar presidida per Esquerra Republicana. Aquest fet no és menor, i permetrà encarar amb molta més força les crisis que els joves del país patim en aquests moments. El jovent rebem per una banda la precarietat, la incertesa i un xoc emocional accentuat per la crisi econòmica i social de la COVID-19 i per altra banda també patim de forma directa la crisi repressiva de l'Estat espanyol que fins ara ha represaliat més de 2.850 persones, moltes d'elles joves.

Així doncs, es referma l'estratègia independentista que no es llepa les ferides sinó que reconeix les adversitats i les afronta per tal de superar-les i que té com a objectiu clar canviar la correlació de forces envers l'Estat espanyol, sent més i esdevenint més forts. Ara s'obre una nova etapa en què les organitzacions polítiques i socials a favor de l'exercici del dret a l'autodeterminació i que aposten per l'amnistia hem de treballar juntes per redoblar la pressió sobre l'Estat espanyol i guanyar suports internacionals per avançar cap a la independència.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana també celebrem l'obtenció d'un diputat propi a la cambra catalana. El nostre cap de llista, Pau Morales, serà la veu de tots els joves independentistes i d'esquerres, permeten així que siguem els joves els qui participem i decidim directament sobre les polítiques que ens afecten.

Per últim, anunciem que combatrem fermament l'entrada del feixisme al Parlament de Catalunya tal com l'hem estat combatent fins ara des dels carrers. No en deixarem passar ni una i farem palès, un cop més, que l'independentisme d'esquerres serà el baluard antifeixista més sòlid contra l'extrema dreta.

Un cop més es demostra que Catalunya es vol emancipar! Un cop més es demostra que Catalunya es vol emancipar!