Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.11
2019
L'independentisme fa uns resultats històrics a les eleccions espanyoles i es rebota contra la repressió

L'independentisme ha obtingut uns resultats històrics a Catalunya: per primera vegada s'ha assolit el 42% de vot, fet que ha permès aconseguir 23 diputats independentistes al Congrés dels diputats. Estem segur que tots ajudaran a rebotar-se contra el règim del 78 i la repressió que l'Estat espanyol exerceix en contra dels ciutadans dels Països Catalans.

La candidatura d'Esquerra Republicana ha guanyat a Catalunya i ha superat en vots i escons al PSC i superat en escons a Ciutadans a escala estatal malgrat no poder comptar amb els nostres líders per la campanya, inhabilitats i condemnats a presó. Aquests resultats posen de manifest el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i la voluntat de Catalunya de superar la repressió. Els més de 800.000 vots a Esquerra Republicana ens referma com a projecte col·lectiu que treballa per aconseguir que l'independentisme sumi nous suports elecció rere elecció i enfortir-nos davant un Estat demofòbic i venjatiu. Tot i això, cal fer també autocrítica a causa de declaracions i actituds que hem vist durant la campanya electoral i que no podem compartir de cap manera.

Després d'aquestes eleccions, el Jovent Republicà estem especialment orgullosos de continuar tenint representació directa al Congrés. La Marta Rosique serà la veu del jovent independentista dels Països Catalans al front de Madrid. Gràcies a totes aquelles persones que heu confiat en el nostre projecte i que heu fet possible que els joves tinguem un altaveu propi al Congrés.

Pel que fa al País Valencià hem pujat en vot i percentatge però això ha estat insuficient per aconseguir representació. A les Illes Balears i Pitiüses, caldrà revertir els resultats. Hem de continuar treballant per poder aconseguir que les candidatures netament rupturistes i republicanes obtinguin representació i fer així que les problemàtiques d'aquests territoris puguin ser defensats amb una veu pròpia.

Pel que fa als resultats a l'Estat espanyol, volem felicitar el BNG per aconseguir representació a EH Bildu per millorar els seus resultats, però no podem estar contents amb la nova configuració del Congrés. L'extrema dreta s'ha vist reforçada i ha esdevingut tercera força a l'Estat amb 52 diputats. El Jovent Republicà fa 88 anys que lluitem contra el feixisme, per això serem un mur contra la intolerància i el discurs de l'odi. A diferència de les principals formacions estatals, nosaltres ens sentim amb el deure i la responsabilitat de plantar cara a l'herència del franquisme. De fet, els resultats mostren que el País Basc i Catalunya són baluards contra l'extrema dreta.

Per últim preocupa que d'ara endavant comenci una operació d'Estat que es pot engegar amb la Gran Coalició que el PSOE i el PP molt probablement executaran per mantenir el bipartidisme i endurir la repressió contra les aspiracions democràtiques dels Països Catalans.

Marta Rosique en una acció contra les forces d'ocupació a la prefectura superior del CNP Marta Rosique en una acció contra les forces d'ocupació a la prefectura superior del CNP