Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.04
2019
L'independentisme guanya les eleccions espanyoles i agafa força per aixafar el règim del 78

Estem davant d'uns resultats històrics a Catalunya: per primera vegada, l'independentisme hem guanyat unes eleccions espanyoles. Hem deixat clar que la repressió mai ens farà renunciar a reivindicar la independència dels Països Catalans. Esquerra Republicana i EH Bildu hem demostrat ser les úniques forces polítiques que podem condicionar el govern del PSOE a favor de la llibertat i l'autodeterminació dels nostres països.

Tanmateix, no podem conformar-nos amb aquests resultats. L'extrema dreta ha entrat amb força al Congrés per primera vegada i nosaltres, que fa 88 anys que lluitem contra el feixisme, hem de ser també el mur contra la intolerància a les institucions espanyoles. Tenim el deure i la responsabilitat de reivindicar més que mai els nostres valors i ideals per plantar cara a l'herència del franquisme.

Després d'aquestes eleccions, el Jovent Republicà estem especialment orgullosos de tenir representació directa al Congrés dels Diputats. La Marta Rosique serà la diputada del jovent dels Països Catalans al front de Madrid. Gràcies a totes aquelles persones que heu confiat amb el nostre projecte i que heu fet possible que els joves tinguem un altaveu propi al Congrés.

Ha sigut una campanya difícil, però ens n'hem sortit. Una vegada més hem hagut de fer campanya amb els nostres caps de llista, l'Oriol Junqueras i el Raül Romeva, des de la presó. Tot i això, en cap cas hem desistit de lluitar. Hem fet actes juvenils arreu del territori i hem fet un acte central amb més de 300 joves. A més a més, en aquesta campanya hem tingut l'oportunitat de treballar amb els companys i companyes de les Joventut Comunista de Catalunya, d'EH Bildu i de Galiza Nova.

Hem assolit uns resultats històrics, però cal seguir treballant per aconseguir moltes més victòries. Amb aquestes eleccions, s'ha tornat a demostrar que l'independentisme som més forts quan mostrem la nostra pluralitat interna. Ara bé, si volem mantenir aquesta victòria, cal que teixim una nova estratègica conjunta entre tots els actors, tal com nosaltres vam assenyalar el 2018 a la ponència estratègica de la Conferència Nacional.

El moviment independentista hem de ser qui bastim un front antifeixista i qui acabem d'una vegada per totes amb el Règim del 78. I això passa també per revertir els resultats a les Illes i al País Valencià i per guanyar a tots els municipis. Hem de fer que tots els pobles siguin republicans i que s'escolti la veu del jovent dels Països Catalans. Alhora, també hem d'aliar-nos amb la resta de pobles oprimits per l'Estat espanyol i francès i plantar cara al feixisme a Europa.

En definitiva, ens comprometem a traslladar les reivindicacions del jovent republicà al front de Madrid. Serem qui denunciarem l'herència amb el franquisme i qui farem trontollar el Règim del 78. Però no ho pensem fer sols, volem ser també l'altaveu dels moviments republicans des de l'internacionalisme i la fraternitat. I ho farem, com sempre, des de l'exemplaritat. Fent visible els nostres valors amb tots els nostres discursos i accions. Seguirem lluitant per fer possible la independència dels Països Catalans. Serem la veu del jovent independentista!

El jovent dels Països Catalans tindrà una veu directa a Madrid per poder-se reivindicar, la candidata Marta Rosique ha estat elegida diputada El jovent dels Països Catalans tindrà una veu directa a Madrid per poder-se reivindicar, la candidata Marta Rosique ha estat elegida diputada