Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

31.01
2012
Lliurem un manifest als membres del Govern contra la violència envers les dones

L’organització política juvenil ha realitzat una acció a la plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar la greu situació que viu la societat i per demanar al Govern que “no miri cap a una altra banda” davant l’increment alarmant  de casos de violència masclista i reactivi urgentment el Programa de Seguretat contra la violència masclista

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, JERC, hem realitzat una acció a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat, per tal de denunciar l’augment alarmant de la violència envers les dones i per reclamar al Govern de la Generalitat que prengui mesures urgentment. D’aquesta manera, les JERC hem lliurat en mà un manifest als membres del Govern amb les principals reivindicacions de l’organització política juvenil i han desplegat una pancarta amb el lema: “Tu pots aturar el cop!”.

La secretària de la Dona de les JERC, Sílvia Casola, ha denunciat que el Govern ha aturat programes específics destinats a combatre la violència envers les dones, com el “Talla amb els mals rotllos”, destinat al col·lectiu jove, o bé el “Programa de Seguretat contra la violència masclista”. En aquest sentit, Casola ha demanat al Govern que no miri cap a una altra banda i que assumeixi la responsabilitat que li pertoca, i ha exigit la reactivació d’aquests plans i programes així com les mesures urgents necessàries per posar fi a la violència de gènere.

Per les JERC, “la crisi econòmica no pot esdevenir mai una l'excusa per retallar drets fonamentals i especialment els d'aquells col·lectius que poden ser, i són, socialment més vulnerables”. És per això que les JERC considerem indispensable que el Govern dipositi els crèdits necessaris per al finançament de totes i cadascuna de les prestacions que garanteix la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

El manifest , que també ha estat entrat al registre de la Generalitat, reclama “Una visió transformadora de la societat", que trenqui amb la cultura patriarcal i demana al govern que s’impliqui en la producció d’aquest canvi introduint aquesta visió en el sistema educatiu. Així mateix el manifest també exigeix “l’aplicació efectiva de la transversalitat de la perspectiva de gènere”, i reclama l’aprovació del Pla de Polítiques de Dones, així com l’elaboració de la Llei per a una Nova Ciutadania i per la Igualtat efectiva entre Homes i Dones.

Cal recordar que només durant el gener de 2012, fins a 7 dones han mort assassinades a mans de les seves parelles o ex-parelles al Principat, el que significa pràcticament la totalitat dels casos que hi va haver en tot l’any passat a Catalunya.

Durant l’acció, els Mossos d’Esquadra han identificat a tots les membres de les JERC que avui hem participat en l’acció.

Mira la galeria de fotografies del facebook!


120131_jerc-accio-_-tu-pots-aturar-el-cop.jpg 120131_jerc-accio-_-tu-pots-aturar-el-cop.jpg