Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.06
2017
Manifest de les Joventuts d'Esquerra Republicana pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

De nou, el 28 de juny de 2017, commemorem el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, una data d’homenatge a les lluites a favor dels drets de les persones LGTBI+ i de reivindicació per continuar denunciant la discriminació que pateix aquest col·lectiu.

Enguany és especialment necessari reconèixer les mobilitzacions dels que ens precedeixen, ara que fa 40 anys de la primera manifestació de l’Orgull LGTBI+ al nostre país. Llavors per reivindicar la derogació de la “Ley de Peligrosidad y Rehabilitación Social”, una llei franquista destinada a la repressió i el càstig de les persones homosexuals.

Actualment, i gràcies a la incansable lluita del col·lectiu LGTBI+ i el suport de les institucions públiques, s’ha aconseguit canviar la direcció del vent i hem pogut viure canvis legislatius importants: Catalunya va ser pionera amb l’aprovació de la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia, les Illes han aprovat la Llei pels Drets de les Persones LGTBI i el País Valencià la Llei pel Dret a la Identitat i l’Expressió de Gènere. I més recentment s’està treballant en una proposta de llei sobre les persones transgènere al Congrés.

Tot aquest nou marc legal proporciona noves eines per lluitar contra l’homofòbia que encara persisteix a la societat. En són clars exemples el deplorable autobús transfòbic i el repartiment a escoles de “El libro que no quieren que leas” de la plataforma Hazte Oír, les afirmacions homòfobes d’un professor de l’Institut Gili i Gaya de Lleida, les paraules del Bisbe de Solsona Xavier Novell relacionant homosexualitat amb falta de figura paterna o les recents declaracions del capellà Custodio Ballester de l’Hospitalet de Llobregat.

Per les Joventuts d’Esquerra Republicana aquestes mostres d’odi només fan més evident la necessitat de fer un important pas endavant en la igualtat efectiva i constituir una República en què es reconegui i es respecti la diversitat sexual i de gènere com a part dels seus valors fundacionals. Una República que lluiti activament per eradicar qualsevol mostra de LGTBIfòbia i que reconegui el dret de totes les persones a estimar com vulgui.

En conseqüència, reiterem el nostre suport al col·lectiu LGTBI+ i ens sumem a les seves reivindicacions aquest 28 de juny.

Continuem fent nostre el carrer! Amb orgull, seguim en lluita per la llibertat!

 

LLEIDA

Dissabte 17 de juny:

Manifestació descentralitzada

de la CU 28J.

19 h Plaça de la Paeria.

 

VALÈNCIA

Dissabte 24 de juny

19.30 h Porta de la Mar.

PALMA

Dimecres 28 de juny

19 h Es Baluard.

 

BARCELONA

Dissabte 1 de juliol:

Manifestació de la

Comissió Unitària 28J.

18.30 h Plaça Universitat.

 

Dissabte 8 de juliol:

Pride Barcelona.

17 h Sortida del vehicle d’ERC des

de l’Avinguda Maria Cristina.

28 de Juny: Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ 28 de Juny: Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+