Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.03
2024
Mar Besses és escollida cap de llista del Jovent Republicà per les eleccions catalanes del 12M

Aquest dijous 28 de març, les Joventuts d’Esquerra Republicana han celebrat un Consell Nacional per escollir els seus representants a les llistes d’Esquerra Republicana. L’actual secretària de política municipal de l’organització, Mar Besses, serà qui encapçali la candidatura en aquests comicis.

Mar Besses té 25 anys i és graduada en Ciències Polítiques i Gestió Pública per la UAB, té un postgrau en Dret Internacional Humanitari i Justícia Penal Internacional per la UOC i, actualment, està cursant el màster en Polítiques Públiques, Drets Socials i Polítiques d’Igualtat a la UB. També, és sòcia de Despinçats, l’entitat de joves de Sant Joan Despí, i d’Òmnium Cultural. 

En el Jovent Republicà, és secretària de política municipal des del novembre de 2018, on ha treballat perquè el municipalisme sigui un dels pilars fonamentals de l’organització juvenil i aconseguir que les reivindicacions de les generacions més joves siguin escoltades arreu. 

En el Consell Nacional de l’organització juvenil, la cap de llista ha defensat que les pròximes eleccions van de confrontar dos models de país: “Caldrà decidir entre la Catalunya transformadora que fa tangibles les reivindicacions dels moviments juvenils o la Catalunya del passat, dels que volen més totxo i més especulació”. Així mateix, ha reivindicat que “aquests comicis també van d'independència, perquè mai podrem avançar prou cap a un país més just i igualitari fins que no siguem un país independent”. La candidata Besses ha afirmat que “és imprescindible que el jovent que lluita continuï tenint un altaveu al Parlament de Catalunya, ja que les decisions que es prenen en el present hipotequen el nostre futur”. Finalment, també ha volgut dedicar unes paraules d’agraïment per la feina feta a l’actual diputat de l’organització a la cambra catalana, Pau Morales. 

La cap de llista del Jovent Republicà anirà acompanyada per Martí Oliver (Sant Adrià de Besòs), Martina Moris (Sant Sadurní d’Anoia), Zainab Tamara (Granollers), Àlex Ramon (Barcelona), Ona Giménez (Barcelona), Bernat Sistach (Palau-solità i Plegamans) i Jofre Escamilla (El Pont de Vilomara i Rocafort). 

Les llistes a les Comarques Gironines comptaran amb Àlex Esteba (Camós), Esther Fanyanàs (Girona) i Arnau Deu (Figueres). En el cas de la circumscripció de Lleida, els candidats seran Marc Martínez i Clàudia Lara, tots dos de la ciutat de Lleida. I, en representació de la demarcació de Tarragona, s'ha escollit a Aleix Borràs (Tortosa) i Xon Baz (Solivella). 

Mar Besses, cap de llista del Jovent Republicà a les eleccions catalanes 12M Mar Besses, cap de llista del Jovent Republicà a les eleccions catalanes 12M