Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.11
2014
Més de 500 joves a la UB amb Junqueras i les JERC

Les Joventuts d'Esquerra Republicana hem celebrat aquest dijous una xerrada a la facultat de Dret de la Universitat de Barcelona amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, i el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, en la qual hi han participat més de 500 joves, i on la gran afluència de públic ha obligat a traslladar ala xerrada a l'aula magna per donar cabuda a tots els assistents. 

Durant l'acte, el portaveu nacional de la JERC, Gerard Gómez del Moral, ha expressat el seu desig de 'transformar l'anomenada generació ni-ni en la generació del Sí-Sí a la independència per construir un futur millor' i ha lamentat que hi hagi algunes persones que diguin que els joves 'passen' i que no els interessa la política quan només han de veure aquesta aula magna plena a vessar d'estudiants. Gòmez ha insistit als joves que vagin a votar diumenge per poder decidir el seu futur, 'més tenint en compte que hi podran participar els joves de 16 a 18 anys que no ho poden fer actualment en unes eleccions'.

Per la seva banda, el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat avui als universitaris que omplien l'aula Magna de la Facultat de dret de la UB que mantenir la situació actual i no ser un país independent té un preu inassumible per a Catalunya amb un dèficit fiscal molt elevat i sense capacitat de negociar res amb l'Estat perquè el marc autonòmic està esgotat. 'Negociar amb l'Estat espanyol és inútil, només és possible negociar d'igual a igual, sent un estat independent, l'experiència ens ensenya que negociar com a comunitat autònoma no té sentit i que això és inviable'.

Junqueras ha posat exemples concrets de lleis que Catalunya ha intentat negociar amb l'Estat i han fracassat com són les d'ensenyament, el finançament autonòmic, l'Estatut d'Autonomia o el decret de pobresa energètica, i ha afegit que 'negociar és inútil perquè sempre diuen que No i quan hi ha hagut un acord l'han acabat incomplint'.

Oriol Junqueras ha recordat que el president Mas ja va dir que el procés participatiu del 9N no genera un mandat democràtic i que per obtenir-lo cal que se celebrin unes eleccions plebiscitàries, aquestes últimes han de celebrar-se com més aviat millor 'perquè les coses bones millor no fer-les esperar'. 'Quan l'intent de guanyar temps resulta ser una pèrdua de temps i augmenta un cost que ja és inassumible el que hem de fer és no perdre el temps i aconseguir les millors eines, que son les eines d'un estat'.

Passi el que passi, 'si no ens resignàvem quan els independentistes érem pocs, no ho farem ara que som molts, i persistirem, i estem convençuts que la realitat convidarà la gent d'aquest país a acompanyar-nos' ha reblat.

L’acte s’emmarca dins la campanya pel 9N de les Joventuts d’Esquerra Republicana que estem visitant centres educatius d'arreu del territori català per explicar al jovent la importància de participar en la mobilització del proper diumenge.
 

Oriol Junqueras i Gerard Gómez del Moral a la UB Oriol Junqueras i Gerard Gómez del Moral a la UB