Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.06
2021
Ni indults ni propaganda del règim: amnistia!

Avui el govern espanyol ha aprovat els indults als 9 presos i preses polítics independentistes, condemnats a gairebé 100 anys de presó fa quatre anys pel referèndum de l’1 d’octubre. El Jovent Republicà rebutgem aquesta operació de propaganda de Pedro Sánchez que pretén invisibilitzar la causa general contra l’independentisme i que afecta a més de 3.300 persones represaliades, moltes d’elles joves.

Els indults no solucionen la repressió que estem vivint al nostre país. Constitueixen una mesura de caràcter individual, que no contribueix a finalitzar les desenes de processos que la justícia espanyola té oberts contra independentistes. És una mesura completament parcial, que no serviria per esborrar la inhabilitació i que tampoc permet la tornada en llibertat de les persones exiliades, ni anul·la la repressió econòmica que estan patint alguns representants polítics de manera injusta i arbitrària.

Malgrat que és evident que els indults permeten pal·liar el patiment i el dolor de les persones preses, l’aprovació dels indults únicament respon a un rentat de cara calculat de l’Estat espanyol. És evident que la comunitat internacional, que des de fa anys reclama l’alliberament dels presos polítics i denuncia la vulneració de drets fonamentals, una pressió que cada vegada exerceix més força contra l’Estat. Sense anar més lluny, aquest dilluns 21 de juny el Consell d’Europa va reclamar l’alliberament dels presos polítics, la retirada de les euroordres i la fi de la persecució als treballadors públics que van fer possible el referèndum de l’1 d’octubre. En aquest escenari, també entren en joc els primers recursos davant del Tribunal Europeu de Drets Humans que estem convençuts que condemnaran l’Estat, que ara vol minimitzar-ne l’impacte.

El Jovent Republicà reivindiquem l’amnistia i l’autodeterminació com a fórmula per superar la repressió de manera col·lectiva i per alliberar-nos com a poble. I ens comprometem a  usar totes les eines democràtiques al nostre abast per avançar socialment i nacional, també aprofitant la sortida dels líders polítics i socials als carrers que continuaran lluitant per la independència. No descansarem ni un instant per fer que cada cop siguem més persones mobilitzades pel trencament amb l’Estat espanyol i les seves elits i perquè cada vegada el nostre moviment tingui més força davant d’un Estat que ens oprimeix. Ni indults ni propaganda del règim: amnistia!

Rebutgem l'operació de propaganda que pretén invisibilitzar la causa general contra l’independentisme! Rebutgem l'operació de propaganda que pretén invisibilitzar la causa general contra l’independentisme!