Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.11
2022
Nova direcció republicana al capdavant de les polítiques de joventut del govern català

Aquesta setmana s'ha anunciat que Rut Ribas s'incorporarà com a nova directora general de Joventut i Laia Girós serà la nova directora general de l'Agència Catalana de Joventut, dues dones al capdavant de les polítiques de joventut del govern de la Generalitat de Catalunya que assumeixen l'impuls de les polítiques públiques que han de donar resposta a l'emergència juvenil del moment.

Entre les tasques principals a desenvolupar hi haurà la concreció del nou marc estratègic de les polítiques de joventut a Catalunya i la coordinació de totes les mesures que impacten al jovent dutes a terme pels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, com són les polítiques d’habitatge o salut mental. Així mateix, hauran de vetllar pel compliment de les més de 100 propostes pels drets i l'emancipació dels joves aprovades en el darrer ple monogràfic de joventut impulsat pel diputat Pau Morales, diputat del Jovent Republicà, celebrat el mes de maig d'enguany.

Rut Ribas, nova directora general de Joventut

Rut Ribas és nascuda a Sant Sadurní d'Anoia l'any 1990. És graduada en Educació Social per la UAB i ha exercit com a tal en el món laboral. Del 2017 al 2021 va ser diputada al Parlament en representació del Jovent Republicà, esdevenint secretària quarta de la Mesa del Parlament entre el novembre del 2019 i el març del 2021. Entre altres iniciatives, va treballar per desestigmatitzar les malalties de salut mental i va impulsar el primer pla d'igualtat de la història de la cambra catalana. El juliol de 2021 va ser nomenada directora general de l'Alumnat del Departament d'Educació, una direcció general de nova creació pensada per alçar les demandes dels estudiants a l'administració i promoure la participació estudiantil.

Compromesa amb el món associatiu, ha participat activament en diverses entitats i col·lectius del seu municipi, on ha estat representant de la comissió de Festes i Cultura, membre del col·lectiu del barri de Montserrat. Actualment forma part de la Junta dels diables Se M’n Refum de Sant Sadurní. Va ser militant de les Joventuts d'Esquerra Republicana del 2013 al 2021, en què, entre altres responsabilitats, va ser portaveu de la regional del Penedès-Anoia i secretària nacional d'Emancipació i Ciutadania.

Laia Girós, nova directora general de l'Agència Catalana de Joventut

Laia Girós, nascuda el 1990 a Sabadell, és graduada en Treball Social per la Universitat de Barcelona (UB) i ha cursat un cicle formatiu d'Integració Social. En l'àmbit professional, ha treballat com a coordinadora en el servei d'atenció domiciliària de l'Ajuntament de Badalona i de l'Ajuntament de Sabadell gestionant l'equip professional i incidències del servei. També ha estat treballadora social a la Residència Assistida Cerdanyola, de titularitat pública. Recentment ha estat cap d’alcaldia de l’Ajuntament d’Alella. De l'any 2019 al 2021 va ser directora general de Joventut, en què malgrat l’impacte de la pandèmia es va elaborar un Pla Estratègic de Joventut mentre es posaven les bases del nou Pla Nacional.

En l'àmbit de l'associacionisme juvenil ha col·laborat activament en el Consell de Joves de Sabadell, federació que agrupava una vintena d'entitats juvenils. El 2012 va entrar a formar part del Secretariat del Consell de Joves i el 2014 en va ser escollida secretària d'organització. Ha participat en la Xarxa de Consells Locals de Joventut, en les trobades del Triangle Jove i a espais de treball del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC). Així mateix, també fou militant de les Joventuts d'Esquerra Republicana del 2006 al 2019, ocupant diverses responsabilitats dins de l'organització. 

El Jovent Republicà volem felicitar Rut Ribas i Laia Girós per les seves noves responsabilitats i les encoratgem a tirar endavant i afrontar tots els reptes que tenim el jovent català.

Rut Ribas (dreta) i Laia Girós (esquerra) seran les responsables d'implementar les polítiques de Joventut a Catalunya Rut Ribas (dreta) i Laia Girós (esquerra) seran les responsables d'implementar les polítiques de Joventut a Catalunya