Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.12
2015
Obrim el procés constituent català

El resultat de les passades eleccions espanyoles deixa un mapa polític complex a l’estat espanyol. La victòria del PP, però el difícil equilibri entre els principals partits de l’estat, han propiciat un escenari molt difícil de governar. Als Països Catalans cal tenir en compte l’augment de Podemos, que ha quedat primera força a Catalunya i segona força al País Valencià i les Illes desplaçant els discursos i partits que havien ocupat l’espai de les esquerres autoreferenciades en els seus respectius territoris.

En aquest sentit, les JERC celebrem els resultats d'Esquerra Republicana al Principat de Catalunya, sent segona força amb 600.000 vots i obtenint 9 diputats al Congrés i 6 senadors, fet que significa assolir un dels resultats més importants de la història i triplicar la representació que havia assolit fa quatre anys.

A Catalunya queda evident que aquestes eleccions han marcat un gir a l’esquerra, així com també demostren que el suport a l'independentisme augmenta de manera exponencial, ja que els diputats independentistes passen de 3 a 17 en només 4 anys, multiplicant per sis la representació independentista a la cambra.

Per tot això, les Joventuts d’Esquerra Republicana creiem que cal aprofitar l’actual moment de desgovern a l’estat espanyol i fer avançar de manera determinant el procés català. És l’hora de fer les passes definitives, assolir un acord i obrir el procés constituent de la República Catalana, sumant a tothom i eixamplant la base social.

Gràfic del resultats als Països Catalans. Font: El Crític Gràfic del resultats als Països Catalans. Font: El Crític