Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.03
2019
Organitzem-nos contra el racisme i el feixisme!

Avui, 21 de març, commemorem com cada any el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial. Fa 59 anys, la policia va obrir foc assassinant a 69 persones en una manifestació pacífica contra les lleis de pas de l'apartheid a Sharpeville, Sud-àfrica, i des d'aleshores volem deixar clar que no ho oblidem.

Actualment la discriminació per qüestions ètniques i racials està present en tots els àmbits de la societat de l'Estat espanyol, esdevenint així un problema estructural que infecta tots els àmbits de la vida de les persones. Des de la llei d'estrangeria, racista i classista, fins a la precarietat laboral a la qual es veuen abocats els col·lectius migrats, són mostres arreladament racistes a la nostra societat. Començant per la bretxa lingüística a la qual s'enfronten, l'estigmatització d'aquest col·lectiu i la seva exclusió en certs barris provoca que trobar feina suposi un repte diari. D'altra banda, durant aquest any, hem vist com el PSOE aturava un vaixell d'Open Arms al port de Barcelona i un atac feixista, racista i xenòfob, que fa poc hem viscut, en contra un centre de menors a Castelldefels.

Tampoc oblidem les víctimes de racisme i discriminació arreu del món, com ara els 49 morts per un atac terrorista a Nova Zelanda aquest mes de març. No podem deixar de denunciar i anomenar els actes pel seu nom: el que va passar el dia 17 de març és un atemptat supremacista i racista.

En aquest context, després de molts intents fracassats per part de l'extrema dreta espanyola, un partit feixista ha arribat a les institucions. Aquest passat desembre vam veure com la formació política d'extrema dreta Vox entrava al Parlament Andalús. Aquest és el primer pas de l'arribada al poder de l'extrema dreta si no se'ls atura. Cal recordar que entre les propostes de Vox hi trobem la deportació de migrants als seus països d'origen, controls més durs i sancionadors per la construcció de mesquites, la construcció d'un mur a Ceuta i Melilla o la publicació de dades sobre origen i nacionalitat en estadístiques, mesures totes de caràcter racista i xenòfob. L'auge de Vox és quelcom molt preocupant i que exigeix una resposta clara, ferma i immediata per part del conjunt de la societat.

Així doncs siguem conscients de la feina que hem de fer arreu del territori, fem polítiques que defensin i eliminin aquesta discriminació que afecta dia a dia milers de persones, i les quals no poden viure en llibertat i exercir els seus drets fonamentals com a persones.

El Jovent Republicà volem ser exemple d'inclusió i respecte i no tolerarem cap classe d'agressió, discriminació o política que produeixi odi, ràbia o violència. Organitzem-nos contra el racisme i el feixisme!

No tolerarem cap classe d'agressió, discriminació o política que produeixi odi, ràbia o violència No tolerarem cap classe d'agressió, discriminació o política que produeixi odi, ràbia o violència