Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.07
2021
Oriol Junqueras als represaliats: “No deixarem a ningú pel camí. Cadascú de nosaltres és una peça imprescindible per arribar a la independència”

Aquest diumenge 11 de juliol el Jovent Republicà ha organitzat conjuntament amb el col·lectiu Pública a Judici i el grup de suport Pol Absolució un acte a Mataró amb joves represaliats per denunciar que “la repressió de l’Estat espanyol no s’ha aturat”. L’acte ha comptat amb la participació d’Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana, Kènia Domènech, portaveu del Jovent Republicà i Laura Roger, militant del moviment estudiantil.

Sota unes lletres gegants d’amnistia, les Joventuts d’Esquerra Republicana han reivindicat que aquesta “És l’única solució possible per aturar en sec la repressió de l’Estat espanyol”. La portaveu de l’organització juvenil, Kènia Domènech ha afegit que: “La repressió ha passat de les cares visibles a les persones anònimes” i que “davant d’això el jovent ens plantem”.

Oriol Junqueras ha recordat que la pena d’inhabilitació que encara té li impedeix exercir de professor a la universitat, el seu ofici de sempre. Junqueras ha afirmat que “la repressió l’apliquen per intentar fer-nos por, per intentar fer por a la nostra gent” i que això es fa palès amb les “més de 3.300 persones represaliades”. El líder d’Esquerra Republicana ha explicat que “els aparells de l’Estat sobretot persegueixen aquells que són capaços de construir grans majories” i que “La nostra principal força és la gent, el vot i la democràcia”. Precisament per aquest motiu ha posat en valor les xarxes de suport i que “de la mateixa manera que nosaltres ens hem sentit acompanyats durant el temps que hem estat a la presó, mai us deixarem sols”. Dirigint-se als represaliats de l’acte i visiblement emocionat ha conclòs: “No deixarem a ningú pel camí. Cadascú dels nostres és una peça imprescindible per arribar a l’autodeterminació, la independència i la República”.

El cas de Pol Serena

Pol Serena és un jove de vint anys que va participar en la manifestació de la vaga del 21 de febrer del 2019 convocada per la Intersindical i que portava per lema “Sense drets no hi ha llibertats”, amb motiu de l’inici del judici als líders del procés. Pol Serena ni tan sols va ser identificat per la policia en aquella manifestació, que no va comptar amb incidents destacables, però quatre mesos més tard els Mossos d’Esquadra el van venir a detenir a casa seva i ara està immers en un procés judicial en què la Fiscalia li demana un total de 8 anys de presó per desordres públics, atemptat a l’autoritat, ocupació de via pública i lesions. El seu judici tindrà lloc el dilluns 19 a l’Audiència Provincial de Barcelona.

El tercer cas de la Pública a Judici

El 15 de març del 2018 més de 150 estudiants van decidir encadenar-se davant de l’edifici de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya per reclamar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries. Aquella protesta pacífica va acabar amb un desallotjament per part dels Mossos d’Esquadra i ara la Fiscalia demana 1 any de presó per resistència a l’autoritat i multes de més de 1.000 € a 11 estudiants. El pròxim divendres 16 de juliol estan citats a la Ciutat de la Justícia.

 

Fem de la solidaritat el millor antídot contra la repressió! Fem de la solidaritat el millor antídot contra la repressió!