Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.07
2016
Oriol Junqueras, Toni Comín, Dolors Bassa i Lluis Llach participaran a l’Acampada Jove

L'Acampada Jove, que celebra la seva vint-i-unena edició els propers 14, 15 i 16 de juliol, ha anunciat avui el cartell de xerrades que comptarà amb la participació dels consellers de la Generalitat Toni Comín i Dolors Bassa que, juntament amb la diputada al Congrés, Teresa Jordà, celebraran una taula rodona entorn el model de país de la República catalana i la seva vessant social. 

A l’Acampada també hi haurà lloc per la reflexió i l’actuació davant la crisi els refugiats. Alguer Miquel, cantant de Txarango, explicarà les seves vivències a Lesbos acompanyat d’Anna Surra, diputada al Congrés per Esquerra Republicana i persona refugiada i Juli Tell, representant de Stop Mare Mortum.

Tampoc hi faltarà el debat i la reflexió entorn el procés constituent, que anirà de la mà del diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach. I com cada any, l’acte polític central se celebrarà dissabte i comptarà amb la presència del vicepresident del govern i president d’Esquerra republicana, Oriol Junqueras, el portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament de Catalunya, Gerard Gómez del Moral, i l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu.

El director de l'Acampada Jove ha volgut destacar la rellevància d'un festival que “sempre ha combinat música i lluita, on es tracten temes d'actualitat com són el procés constituent de la República catalana o la crisi dels refugiats, però on també hi ha lloc pel debat i la reflexió al voltant del país que volem o l'Euorpa dels pobles”. En aquest sentit, Gómez del Moral ha volgut deixar clar que “el jovent dels Països catalans volem decidir el present i el futur del país, estem interessats en debatre entorn tot allò que ens afecta perquè volem ser protagonistes del moment que vivim”.

Al llarg dels tres dies de festival, també se celebraran xerrades sobre les relacions abusives entres homes i dones en espais juvenils, la crisi d'Europa, els conflictes territorials com el pla de conca, el fracking o les prospeccions marines; un debat entorn els pobles i ciutat com a motor de canvi i un vídeofòrum sobre la transexualitat. Tampoc hi faltaran les actuacions de cultura popular que tindran lloc a dins del recinte de l'Acampada Jove i al centre de Montblanc.

Acte polític central de l'Acampada Jove 2015 Acte polític central de l'Acampada Jove 2015