Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.02
2019
Oriol Junqueras: “votar no es un delito, impedirlo por la fuerza, sí”

Per primer cop després de gairebé un any i mig de presó injusta, el president d'Esquerra Republicana ha pogut expressar-se públicament i fer sentir la seva veu al Tribunal Suprem. El Jovent Republicà ho hem aprofitat per hem denunciar l’atac a la democràcia que suposa aquest judici franquista.

Aquest procés judicial és dubtós, amb irregularitats, afirmacions surrealistes i proves falses. Però aquest no és el principal problema. No és només un judici polític que pretén escarmentar les persones que vam organitzar un referèndum. Estem davant d’un judici franquista perquè qui s’amaga rere la toga és el règim del 78. Com ha explicat Junqueras des d’un inici: “se m'acusa per les meves idees i no per fets.”
 
Oriol Junqueras també ha reivindicat que defensar la independència no és cap delicte, com tampoc ho és votar: "Les acusacions retorcen l'argumentació. Res del que hem fet és delicte. Votar en un referèndum no és delicte i treballar per la independència de forma pacífica, tampoc". I ha afegit: "Votar no és un delicte, impedir-ho per la força, sí".
 
Les Joventuts d’Esquerra Republicana tornem a viure una acceleració dels esdeveniments, aquest cop ens agafa més forts i més preparats que mai. Canviem la història, condemnem l’Estat!

Oriol Junqueras ha posat en evidència com l'Estat espanyol està perseguint l'independentisme Oriol Junqueras ha posat en evidència com l'Estat espanyol està perseguint l'independentisme