Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.07
2019
Pau Morales: “Davant de la sentència que vindrà el jovent hem de seguir lluitant, que ningú es rendeixi i que ningú s’aturi”

  • Aquesta tarda la plaça Major de Montblanc ha acollit l’acte polític central de la vint-i-quatrena edició de l’Acampada Jove, marcada per la visibilització de les preses polítiques.
  • El president del Parlament Roger Torrent ha recalcat que “cada vegada que ens han intentat escapçar hi ha companys disposats a agafar el relleu” i que cal “no oblidar mai d’on venim i cap on anem”.
 A l’acte hi han participat el president del Parlament Roger Torrent, la diputada del Camp de Tarragona Raquel Sans, el portaveu de les Joventuts d’Esquerra Republicana, Pau Morales, la regidora de Manacor, Carme Gomila i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

El president del Parlament Roger Torrent, en referència al judici al Tribunal Suprem, ha declarat que “al llarg de la història, hem assumit la repressió en molts moments” i que sempre s’ha superat perquè “cada vegada que ens han intentat escapçar hi ha companys disposats a agafar el relleu”. Torrent ha aprofitat l’acte amb el Jovent Republicà per explicar que els joves tenen “el deure de seguir el fil roig del compromís social i nacional”.
 
Per la seva banda, el portaveu del Jovent Republicà i director de l’Acampada Jove, Pau Morales, ha destacat que “aquesta serem la primera generació que tindrà menys oportunitats que els nostres pares” i ha fet una apel·lació a no permetre-ho. En aquest sentit, Morales ha explicat que “davant de la sentència que vindrà, el jovent hem de seguir lluitant” i per tant cal que “ningú es rendeixi i que ni ningú s’aturi”.
 
La diputada del Raquel Sans ha parlat del compromís feminista de les preses polítiques Carme Forcadell i Dolors Bassa, que ha emmarcat com a referents en aquesta lluita. Sans ha fet bandera del feminisme relatant que “per primera vegada en dos segles hi ha una presidenta dona a la Diputació de Tarragona” i que això “és una aposta política de la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira”. Finalment, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha agraït altra vegada el compromís que l’Acampada Jove mostra amb la vila, convertint-la “en la capital musical dels Països Catalans”.
 
L’Acampada Jove tancarà aquesta nit la vint-i-quatrena edició que fins al moment ha estat marcada per la reclamació de la llibertat dels presos polítics i la lluita feminista. Durant els tres dies s’han celebrat xerrades antirepressives, contra la violència masclista i a favor de l’absolució dels presos polítics.

Pau Morales, portaveu del Jovent Republicà: Pau Morales, portaveu del Jovent Republicà: "Davant de la sentència que vindrà, el jovent hem de seguir lluitant"