Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.04
2021
Per un Sant Jordi amb més cultura en català i més amor en llibertat!

La cultura és un bé imprescindible: com a element d’oci i gaudi, com a espai de trobada social o com a eina transformadora de qualsevol societat que es vol crítica. Sigui com sigui, la cultura és sempre un espai de resistència i, per tant, un espai a protegir.

Avui, divendres de 23 d’abril de 2021 torna a ser Sant Jordi. Aquest any sí. I és per aquest motiu que les Joventuts d’Esquerra Republicana volem aprofitar-ho per posar de relleu el gran esforç que ha fer el sector de la cultura en aquest darrer any de pandèmia, assenyalant a la vegada que el malestar i la precarietat que pateixen és un problema que ve de lluny.

És en aquest sentit que volem destacar que la producció literària i cultural dels Països Catalans té continguts de gran qualitat, diversos i compromesos. El potencial de la cultura feta en català és immens i en volem reivindicar el seu valor.

És perquè creiem fermament en això que defensem la declaració de la cultura com a bé essencial per part del Govern de la Generalitat de Catalunya el setembre del 2020 i ens preocupa que les mesures restrictives per la COVID-19 no donin la cobertura que mereix el sector cultural. Aquella declaració volia garantir l’accés a la cultura i protegir els drets de la ciutadania, així com donar resposta a les necessitats dels professionals. Per altra banda veiem com els confinaments perimetrals o el toc de queda han ofegat el sector cultural, sense dotar a la població de la possibilitat d’obtenir un salconduit cultural, que mitigaria enormement els efectes d’aquestes restriccions sobre el sector.

Alhora, la Diada de Sant Jordi és també el dia per reivindicar l’amor, un amor que considerem que s’ha de basar en els principis del respecte i la confiança, defugint dels cànons tòxics establerts per l’heteropatriarcat i avançant cap a unes relacions feministes, sanes i segures.

És per això que el Jovent Republicà reivindiquem:

  • - El rebuig a qualsevol mena de supeditació o reducció del seu valor a les lògiques del mercat, i condemnem tot intent de desprestigi, sigui explícit o implícit.
  • - El salconduit cultural per ser coherents amb la declaració de bé essencial.
  • - Tot el suport a la producció literària en català i la resta de continguts culturals en la llengua pròpia.
  • - Unes relacions afectives feministes que rebutgin els cànons tòxics establerts per l’heteropatriarcat.

Compartim llibres i roses arreu del territori. Per un Sant Jordi segur, fomentem la cultura en català, estimem des del feminisme!
 

Per Sant Jordi: fomentem la cultura en català i estimem des del feminisme! Per Sant Jordi: fomentem la cultura en català i estimem des del feminisme!