Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.07
2018
Pere Aragonès: “Catalunya no la conquereix ningú, Catalunya és de la seva gent”

Aquesta tarda la plaça Major de Montblanc ha acollit l’acte polític central de la vint-i-tresena edició de l’Acampada Jove. La jornada enguany no ha pogut comptar amb la participació del president i la secretària general d’Esquerra Republicana, degut a la seva situació de presó i exili, un fet que ha estat recordat i denunciat durant tot l’acte.

En el seu lloc hi han intervingut Pere Aragonès, adjunt de presidència del partit i vicepresident de la Generalitat i Marta Vilalta, portaveu d’Esquerra Republicana. L’acte també ha comptat amb el portaveu nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana, Pau Morales; la diputada Rut Ribas i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

 El vicepresident Pere Aragonès ha respost les paraules del recent escollit president del Partit Popular, Pablo Casado, afirmant que “Catalunya no la conquereix ningú, Catalunya és de la seva gent” i que si és necessari “ens hi trobaran davant per defensar-la de manera pacífica” perquè “ningú conquerirà els anhels de llibertat d’aquest poble”. El vicepresident ha aprofitat per agrair al jovent la participació en el referèndum “vau ser els primers en estar davant les urnes l’1 d’octubre” i els ha animat a agafar forces i seguir lluitant “perquè vindran nous octubres, noves primaveres i tindrem la República catalana”
 
Per la seva banda, el portaveu nacional del Jovent Republicà i director de l’Acampada Jove, Pau Morales, ha destacat el fort component polític de l’Acampada d’enguany: “el jovent som conscients del que estem vivint”. Morales ha explicat que com diu la Carme Forcadell en les seves cartes: “no ens ploreu, reivindiqueu-nos” i per tant “en la seva absència, com a joves, fem un pas endavant”. Segons Morales “ens hem de preparar per ser més forts i seguir sent molts més”.
 
La diputada Rut Ribas ha explicat que el jovent del país “ens hem d’implicar per guanyar ajuntaments republicans a les properes eleccions municipals”. Vilalta ha posat èmfasi en la resistència “l'1 d'octubre vam votar i vam dir clar el que volíem. Passi el que passin seguirem lluitant”. Finalment, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha agraït altra vegada el compromís que l’Acampada Jove mostra amb la vila, especialment en aquest desè aniversari a la població.
 
L’Acampada Jove tancarà aquesta nit la vint-i-tresena edició que fins al moment ha estat marcada pel record i la lluita per la llibertat dels presos polítics i exiliats. Durant els tres dies s’han celebrat xerrades entorn la lluita contra la violència masclista, la repressió que viu el país, els drets civils i polítics o la nova ciutadania, entre d’altres.

Al llarg de l'acte s'han reivindicat els presos i exiliats Al llarg de l'acte s'han reivindicat els presos i exiliats