Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.08
2018
«Plantem cara: lluita i llibertat» a la Universitat Catalana d'Estiu

El Jovent Republicà hem explicat la campanya «Plantem cara: lluita i llibertat» a la Universitat Catalana d'Estiu, en el marc de les jornades organitzades per la Fundació Josep Irla sobre el fantasma de l'autoritarisme. A la xerrada, hem compartit l'estratègia adoptada a la Conferència Nacional que vam celebrar a l'abril, hem fet una anàlisi sobre el creixement de l'extrema dreta i hem explicat com creiem que cal combatre la repressió als Països Catalans.

En primer lloc, la secretària de Política i Cooperació Internacional, Marta Rosique, ha donat una visió internacional sobre el creixement del feixisme. Ha compartit quina és la nova tàctica de l'extrema dreta a Europa, que consisteix a entrar en les lògiques democràtiques, i ha explicat que l'estratègia del Jovent Republicà és internacionalitzar la lluita antifeixista sobretot promovent la cooperació entre organitzacions d'esquerres a nivell europeu, a l'Amèrica Llatina i a la Mediterrània.

A continuació, el Portaveu Nacional del Jovent Republicà, Pau Morales, ha traslladat aquesta anàlisi a nivell dels Països Catalans. Ha explicat com l'estat espanyol i francès permeten que el feixisme sigui impune perquè els és útil, ja que arriba allà on les forces regulars de l'Estat no es poden permetre d'arribar, i ha compartit com la campanya «Plantem Cara: lluita i llibertat» pretén denunciar els casos repressius, alhora que aposta per una organització i coordinació antifeixista des del moviment juvenil. Així mateix, també ha posat sobre la taula qüestions d'actualitat com el judici polític que viurem en uns mesos, i ha explicat que l'estratègia del Jovent Republicà implica respondre de forma coordinada amb una forta mobilització a tots els nivells, posant l'èmfasi en l'àmbit estudiantil i sindical.

Finalment, la Portaveu de la Catalunya Nord, Emma Soler, ha explicat quina és la repressió que pateixen constantment tant per ser joves com per ser catalans. Ha denunciat la forta repressió als universitaris de Montpeller i també ha explicat que en el seu cas la repressió és doble: de l'estat francès i de l'estat espanyol. Així mateix, també ha destacat que l'única resposta és no deixar-se vèncer i mantenir-se organitzats i mobilitzats.

 

«Plantem cara: lluita i llibertat» a la Universitat Catalana d'Estiu «Plantem cara: lluita i llibertat» a la Universitat Catalana d'Estiu