Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.01
2016
Posicionament de les JERC davant l'acord entre Junts pel Sí i la CUP

Reunida aquest matí de manera extraordinària, la Direcció Nacional de les JERC ha fet una valoració dels darrers esdeveniments polítics que han passat al país entorn a l’acord polític entre Junts pel SÍ i la CUP.

El 27S vam celebrar unes eleccions plebiscitàries per decidir sobre la independència de Catalunya i per primera vegada a la història del parlamentarisme català es va aconseguir una majoria absoluta independentista. Amb un 78% de participació, dos milions de persones van fer confiança al projecte de la independència, atorgant 72 diputats a les formacions independentistes.
 
Repetir les eleccions al març significa malbaratar el mandat democràtic obtingut fa només tres mesos, deixant de banda la il·lusió i mobilització de moltes persones per càlculs partidistes i posicions enrocades.
 
Tenim un mandat democràtic i cal respectar-lo i aplicar-lo. La millor manera de sumar gent a l’independentisme és tirant endavant el procés constituent i avançar cap a la proclamació de la República Catalana.
 
Queden encara 7 dies per aconseguir trobar una solució a la situació a la que s’ha arribat, però depèn de la voluntat i la generositat de tothom. Cal un acord que inclogui el compromís explícit de totes les forces independentistes per garantir l’èxit de la legislatura. Ser 72 diputats, compactes, per bastir els fonaments de la República en una legislatura curta que ha de donar pas a les eleccions constituents. Fem-ho, és el millor servei que podem fer al país. 

Imatge de la Direcció Nacional Imatge de la Direcció Nacional