Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.07
2016
Posicionament sobre el projecte del Centre Recreatiu Turístic de Vila-Seca i Salou

Aquest matí les JERC hem celebrat un Consell Nacional a Barcelona. Durant la reunió, les joventuts independentistes hem debatut entorn la nova proposta aprovada a la Comissió d’Urbanisme del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, qüestió que hem anat seguint i treballant des dels primers projectes que varen sortir l’any 2012.

Aquesta proposta planteja una millora respecte a tots els projectes anteriors, reduint la superfície afectada, el volum edificable i l’espai destinat als casinos així com representa una millora des del punt de vista ambiental, generant un nou parc urbà amb connectors biològics amb la Sèquia Major, els prats de Cal·lípolis i el litoral del Cap de Salou.

Malgrat això, però, des de les JERC considerem que aquest projecte no s’adïu al nostre model. Seguim apostant per un model de desenvolupament econòmic, urbanístic i social diferents. Apostem per l’economia productiva, el valor afegit i la creació d’ocupació de qualitat. És cert que cal fer esforços per generar ocupació, i el jovent en som els principals interessats, però volem un futur lliure de precarietat, que doni estabilitat i ens contempli no només com a simple mà d’obra sinó com a motor del model econòmic que construeixi el futur del nostre país.

Paral·lelament, considerem que és clau impulsar la diversificació econòmica i promoure un turisme de qualitat que s’integri amb el territori i amb l’entorn cultural i paisatgístic que tenim al nostre país, defugint de la massificació del mateix.

Per tot això, les JERC valorem positivament els canvis produïts però projectes com el CRT de Vila-Seca i Salou no segueixen el nostre model de país. Creiem que cal seguir treballant per construir uns Països Catalans equilibrats, sostenibles i cohesionats.

Fotografia dels terrenys Fotografia dels terrenys