Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.01
2020
Pressionem a Pedro Sánchez amb més de 200 preguntes sobre repressió

La diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique, conjuntament amb la diputada d'Esquerra Republicana Montse Bassa i el senador Bernat Picornell registren més de 200 preguntes sobre la repressió soferta a Catalunya en les mobilitzacions posteriors a la sentència del Tribunal Suprem.

Després de la sessió d'investidura que va permetre aconseguir la taula de negociació, el Jovent Republicà ens preparem per dur a terme una oposició dura contra el govern espanyol, que és un dels principals responsables de l'opressió de la nostra nació, i demanem explicacions sobre aquest episodi repressiu que va comportar càrregues policials desproporcionades i noves amenaces als drets d’expressió i manifestació.

Aquest més de dos centenars de preguntes, que esperen resposta escrita per part de l’Executiu, fan referència a aspectes tan diversos com el desplegament de reforços de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya per la sentència, les possibles infiltracions de policies de paisà a les manifestacions, la composició i els objectius del denominat ‘Comitè de Coordinació sobre la situació a Catalunya’ creat pel govern espanyol, o les detencions de diversos joves que van participar a les protestes.

També assenyala altres temes, com l’incendiari discurs del general de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, el 9 d’octubre a Barcelona o el tancament de la pàgina del Tsunami Democràtic.

"Si es consideren un govern d'esquerres, que ho demostrin rebutjant la repressió política, judicial i mediàtica", reclama la representant del Jovent Republicà, Marta Rosique. "Hem vingut a Madrid a condicionar i a evidenciar. Defensarem els joves represaliats allà on anem, demanem explicacions i exigim la seva llibertat”, afegeix la diputada. A partir de les respostes que rebin per part del govern de l’Estat, els grups parlamentaris al Congrés i el Senat seguiran treballant per la desjudicialització, la fi de la repressió contra l’independentisme i la llibertat dels Països Catalans.

Bernat Picornell, Montse Bassa i la diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique entreguen més de 200 preguntes sobre repressió Bernat Picornell, Montse Bassa i la diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique entreguen més de 200 preguntes sobre repressió